Hollanda'dan ithal ve ülkemize ihraç edilen ürünler nelerdir?

Hollanda ürünleri nelerdir? Türkiye'de hangi ürünler Hollanda'dan ithal ediliyor. Aile Bakanı Fatma Betül Saylan Kaya'ya yönelik tavrından dolayı büyük tepki alan Hollanda'nın ürünleri boykot edilmeye başlandı. Hollanda ile Türkiye arasında nasıl bir ticaret bulunuyor? Hollanda'dan ihracat ve ithalat ürünleri ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Hollanda'dan ithal ve ülkemize ihraç edilen ürünler nelerdir?
13 Mart 2017 Pazartesi 18:15

Hollanda'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı ırkçı ve Nazi kalıntısı uygulamalar, büyük tepki görüyor. Avrupa'da ve ülkemizde yaşayan birçok vatandaş Hollanda ürünlerini boykot kararı aldı. Peki Hollanda ile Türkiye arasında ikili ticaret ilişkisi nasıl? İthalat ve İhracat ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Türkiye Cumhuriyeti Aile Sosyal ve Politikalar Bakanı Fatma Betül Saylan Kaya'yı Konsolosluk binasına dahi sokmayan Hollanda'ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Irkçı bir şekilde Bakan Saylan'a ve yanındaki kişilere sert muamelede bulunan Hollanda Polisi, protesto eden Türklere'de köpekler ile saldırdı. 

Türkiye Cumhuriyeti ile Hollanda arasındaki iklili ticaret durumuna bakarsak;

Başlıca İhraç Ürünlerimiz: Giyim eşyası ve aksesuarları, kara ulaşım araçları, tekstil elyafı ve mamulleri.

Başlıca İthal Ürünlerimiz : Metal cevherleri, kara ulaşım araçları, plastik ve kimyasallar.

Hollanda ile 2015 yılında ikili ticaret hacmimiz, 2014 yılına kıyasla %12,9 azalarak, yaklaşık 6,1 milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir.

Ülkemizde 2.564 Hollanda firması faaliyet göstermektedir. 2002-2015 döneminde Hollanda’dan ülkemize yapılan yatırım miktarı 21 milyar 58 milyon Dolar olmuştur. Hollanda anılan dönemde ülkemize yatırım yapan ülkeler arasında ilk sırada gelmektedir.

Hollanda’da yerleşik Türk girişimcilerin sayısı 23.000’e ulaşmıştır. 2002-2015 döneminde ülkemizden Hollanda’ya yapılan yatırım miktarı ise 9 milyar 205 milyon Dolar olarak gerçeklemiştir. Hollanda, ülkemizden yurtdışına yapılan yatırım bakımından ilk sırada yer almaktadır.

2015 yılında ülkemizi ziyaret eden Hollandalı turist sayısı 1.232.487’dir.


Etiketler; #Hollanda
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ürünler - 7 yıl önce
Bu ürünlerden bazılarında İngiltere, İsrail Hollanda ile ortak çalışıyor. Mesela Shell, lipton, domestos.. gibi
Avatar
Osman - 7 yıl önce
Elin gavurunun anlayacağı tek dil ticari ve ekonomik zarardır. Türkiye'de faaliyet gösteren Hollanda şirketleri İng Diba ve Shell hanelerinde zararı görünce Hollanda hükümeti de faşizan tutumunu değiştirecektir. Shell ve İng Dibaya hayır!!!
Avatar
ümit opcin - 7 yıl önce
ALGİDA hollandanın değil İtalyanındır