İçki ve sigarada ÖTV oranları arttırıldı

Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi. Buna göre, ÖTV oranı yüzde 10 ile 27.5 oranında arttı.

İçki ve sigarada ÖTV oranları arttırıldı
01 Aralık 2016 Perşembe 11:15

Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar, bugünkü 1 Aralık 2016 tarihli ve 29905 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kolalı gazozlar, alkollü içkiler, tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) zam geldi. 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si yüzde 10, tütün ürünlerinin ÖTV'si de yüzde 27,5 oranında artırıldı.

1 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazetede yer alan düzenlemenin karşılaştırmalı tablosu, memurlar.net tarafından aşağıda tek tabloda gösterilmiştir.

Alkollü içkiler ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi.

Resmi gazetede yayımlanan karara göre, alkollü içkilerin ÖTV'si yüzde 10, tütün ürünlerinin ÖTV'si de yüzde 27,5 oranında artırıldı.

Buna göre, taze üzüm şarabı, köpüklü şarap ve fermente edilmiş diğer içecekler dışındaki alkollü içeceklerin asgari maktu vergi tutarı yüzde 10 artırıldı. Bunun, içki fiyatlarını yaklaşık yüzde 3-4 artırması bekleniyor. 

Tütündeki maktu vergideki 7 kuruşluk artışın fiyatlara etkisi ise ortalama yüzde 5-6 olacak, alkolde ise maktu vergi yüzde 10 artacak.

Düzenleme sonucu, sigara paketlerinde ortalama artışın 50 kuruş olacağı belirtildi. 



Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi Tutarlarının Yeniden Belirlenmesi Hakkında Karar için TIKLAYINIZ.

1 Aralık 2016 tarihli ve 29905 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.



 


Etiketler; #resmi gazete
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.