İş görüşmesine gidene 100 lira, işe yerleşene 550 lira

Devlet istihdam yardımları kapsamında iş görüşmesine gidene 100 lira, işe yerleşene 550 lira para yardımı yapıyor. İşte iş arayana devlet desteğine ilişkin detaylar...

İş görüşmesine gidene 100 lira, işe yerleşene 550 lira
04 Şubat 2017 Cumartesi 10:50

Devlet, iş arayana da iş bulana da destek veriyor. Buna kapsamda iş görüşmesine gidene 100 lira, işe yerleşene 550 lira para yardımı yapılıyor. 

Devletin sosyal yardım programları arasında 'istihdam yardımı' da bulunuyor. Buna göre; sosyal yardım alan bir kişiye, iş görüşmesine gitmesi halinde 100 lira, işe yerleşmesi durumunda 550 lira ödeniyor.

Devlet tarafından yoksullara ödenen sosyal yardım desteklerinden biri olan 'istihdam yardımı' kapsamında, iş arayana da iş bulana da para yardımı yapılıyor. Sosyal yardım alanların çalışması için de destek veren Devler, çalışabilecek durumda olanlara iş bulmaları halinde 550 lira yardım ödüyor.

Buna göre; sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/ kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf vb giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (AGİ hariç) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor.

2017 yılı için 'istihdam yardımı' tutarı 548 lira olarak netleşti. İşe yerleşenlerin yardımları da kesilmiyor. Düzenli olarak işine devam edenlere eğitim, gıda, kömür yardımlarında öncelik veriliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.