KOSGEB'den ücretsiz danışmanlık hizmeti: 'KOBİ Danışmanı'

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Bolu KOBİ’lerini Bilgilendirdi. KOSGEB olarak yeni bir çalışma içinde olduklarının müjdesini de veren Recep Biçer, bu çalışmayla oluşturulacak danışmanlık hizmeti sayesinde işletmelerin ücretsiz bir şekilde yardım alabileceğini belirtti.

KOSGEB'den ücretsiz danışmanlık hizmeti: 'KOBİ Danışmanı'
06 Mart 2017 Pazartesi 17:25

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Bolu'da, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bolu Şubesini ziyaret ederek, dernek üyelerine KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.

Resmi olarak 1990 yılında kurulan KOSGEB'in 2003 yılına kadar KOBİ'lere sadece 14,5 milyon lira destek sağladığını ifade eden Recep Biçer, 2003 yılından bu yana destek miktarının 3,5 milyar lira olduğunu söyledi.

KOSGEB olarak yeni bir çalışma içinde olduklarının müjdesini de veren Biçer, bu çalışmayla oluşturulacak danışmanlık hizmeti sayesinde işletmelerin ücretsiz bir şekilde yardım alabileceğini belirtti.

Biçer, bu danışmanlara 'KOBİ Danışmanı' ismini verdiklerini ifade ederek, "Mesleki yeterlilik kurumuna 'KOBİ danışmanı' diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Dolayısıyla aile hekimliği gibi bir yapı planlıyoruz. Müracaat edip şartları taşıyan, yeterlilikten geçen KOBİ danışmanlarından bir havuz oluşturacağız. İşletmeler, bu birimlere müracaat ettiğinde 'Ben böyle bir Ar-Ge projesi yapmak istiyorum. Nasıl yardımcı olabilirsiniz' dediğinde, KOBİ danışmanları, bu çalışmalarda yardımcı olacak ve onun danışmanlık ücretini de KOSGEB ödeyecek. Bu yapılanma tahmini olarak bu sene içerisinde yürürlüğe girebilir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen yılın sonunda açıkladığı bir paketle 15 bin kişinin sıfır faizle 50 bin liraya kadar kredi kullanmasına dönük bir çalışma yaptıklarını anımsatan Biçer, O paketin devamı çok talep gördüğü için kaynağı 2,5 milyar liraya çıkararak yeni bir uygulama yaptık, yeni başvurular aldık. O da sonuçlandı. İlkinde 15 bin olan sayı ikincide 460 bin 167’ye çıktı. 460 bin 167 işletme ve KOBİ'ye 28 Şubat salı akşamı itibarıyla başvurularının kabul edildiğiyle ilgili mesajları gönderildi. Bunlardan aşağı yukarı 300 bini KOSGEB veri tabanından belgelerini indirip bankalara gitmeye başladılar. Böylece, faizsiz kredi desteği programı sonunda Türkiye piyasasına yaklaşık 11 milyar lira giriş yapacak. Bunun karşılığında KOSGEB bankalara 2,5 milyar lira faiz ödemesi yapacak."

Biçer, konuşmasının ardından kendisini dinleyen işletme sahipleri ve iş adamlarının KOSGEB destekleriyle ilgili sorularını cevapladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.