Mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlar için son bir ay!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçen yıl 25 Mayıs'ta yayımladığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ'in, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu olan 40 meslekle ilgili belirlenen sürenin bir ay sonra doluyor.

Mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlar için son bir ay!
27 Nisan 2016 Çarşamba 12:19

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  geçen yıl 25 Mayıs'ta yayımladığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ'in, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu olan 40 meslekle ilgili belirlenen sürenin dolmasına bir ay gibi kısa bir süre kaldı.

Belge için belirlenen ve içerisinde inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı, betonarme demircisi, betoncu ve çelik kaynakçısının da bulunduğu 40 meslekte 26 Mayıs'tan sonra iş yapılamayacak. Yapanlara ise 500 lira para cezası kesilecek. Asansör Bakım ve Onarımcısı (seviye 3 ve 4), Asansör Montajcısı (seviye 3 ve 4), CNC Programcısı (seviye 4 ve 5) ve Metal Sac İşlemeci (seviye 3 ve 4) mesleklerin de ise 25 Mart 2017 tarihinden itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesiz yapılamayacak.

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına başvuru yapılmasının ardından teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olanlara veriliyor. Ayrıca başvuru yapıp başarılı olanların bir sefere mahsus sınav ücreti ve belge masraklarıda İşsizlik Sigortası Fonu karşılıyor.

Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi bulunanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ile teknik eğitim okullarından, üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ile bölümlerinden mezun olup, diplomalarında ya da ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlarda MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi şartı aranmıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.