Milli yüksek hızlı tren için hedef 2018

Türkiye’nin ilk Milli Yüksek Hızlı Tren projesinin 17 Aralık 2013 tarihinde kamuoyuna duyurulması ile başlayan çalışma için hizmet hedefi 2018.

Milli yüksek hızlı tren için hedef 2018
10 Haziran 2016 Cuma 12:31

Türkiye’nin ilk Milli Yüksek Hızlı Treni çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 17 Aralık 2013 tarihinde kamuoyuna duyurulması ile başlayan çalışma için 2018 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Hedef 2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda milli teknolojilerde yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ederken 64. Hükümetin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Başbakan Binali Yıldırım tarafından ortaya konulan Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde hedef 2018.

Konsept tasarımı tamamlandı

Demiryolunda en önemli projeler arasında yer alan Milli Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin konsept tasarım çalışmaları tamamlanırken endüstriyel mühendislik çalışmaları halen devam ediyor.

Milli tren 350 km hızla gidecek

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (Tülomsaş) tarafından yapılacak olan milli YHT projesinde çözüm ortağı olarak İstanbul Teknik Üniversitesi, Aselsan ve 153 özel sektör şirket bulunurken Ar-Ge çalışmalarına ise Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destek görüyor. 300-350 kilometre hızla gidecek ileri teknoloji ürünü ve yüksek konforlu milli yüksek hızlı tren tamamlandığında Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle her boyutta tanışmış olacak.

Ekonomiye 2,5 milyar dolarlık katkı sağlayacak

Ülke ekonomisine yaklaşık 2,5 milyar dolar katkı sağlayacak proje ile 106 set milli yüksek hızlı tren üretilmesi hedeflenirken prototiplerin yüzde 53 yerlilik oranıyla üretilmesi amaçlanan proje çerçevesinde Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 için yerlilik oranının yüzde 85 düzeyine çıkarılması öngörülüyor.
 
Kaynak: Yeni Şafak
 


Etiketler; #milli tren
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.