Naci Ağbal'dan BES ile ilgili açıklama

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili yaptığı açıklamada BES'de uygulanan otomatik katılım sonrasında sistemde kalmanın zorunlu olmadığını bunun gönüllü olarak yapıldığına değindi.

Naci Ağbal'dan BES ile ilgili açıklama
15 Haziran 2016 Çarşamba 11:45

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili yaptığı açıklamada bulundu. Ağbal açıklamasında BES'de uygulanan otomatik katılım sonrasında sistemde kalmanın zorunlu olmadığını dile getirdi. 

Televiyon programında açıklamalarda bulunan Ağbal, BES konusu hakkında, "BES'e otomatik katılım uygulamaları diğer ülkelerde kişilerin gönüllü olarak sistemde kaldığını gösteriyor, Türkiye'de de bu zorunlu değildir" diye konuştu.

Açıklanan ekonomi verilerine yönelik değerlendirmede bulunan Ağbal, "Ekonomide iyi gelen rakamlara bir yenisi eklendi. Beklentilerden daha iyi bir performans. Bu da ekonomide işlerin iyiye gittiğini gösteriyor. Açıklanan rakamlara baktığımızda ekonomide 1 miyon kişiye istihdam oluşturmuşuz yani ekonomi istihdam üretmeye devam ediyor. Güzel birhaber" ifadesinde bulundu.


Etiketler; #Naci Ağbal #bes
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.