Numan Kurtulmuş: O gelişme yaşanırsa Türkiye'nin söyledikleri dünyayı hizaya getirir

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin önemli bir güç haline geleceğini kaydederek "O zaman Türkiye'nin söylediklerini sadece dinlemekle kalmazlar, Türkiye'nin söyledikleri dünyayı hizaya getirir." ifadesinde bulundu.

Numan Kurtulmuş: O gelişme yaşanırsa Türkiye'nin söyledikleri dünyayı hizaya getirir
21 Ekim 2016 Cuma 19:59

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin uluslararası güç haline gelebileceği söyledi. Konuşmasında milli geliri artırma çabaları ve ekonomik kalkınma hamlelerinin birilerini rahatsız ettiğine vurgu yapan Kurtulmuş, milli gelirin 25 bin dolarlık seviyesine geldiği takdirde Türkiye'nin dünyayı hizaya getirebileceğini söyledi.

Türkiye'nin çoğrafyada lider olmasının uluslararası alanında çok önemli bir güç teşkil edeceğini belirten Kutulmuş şu sözleri söyledi:

"Evet 10 bin dolar milli gelir seviyesine gelen Türkiye'yi, uluslararası alanda dinlerler ama bir de 25 bin dolarlık seviyeye çıktığımızı düşünün. 30 bin dolarlık seviyeye çıktığımızı düşünün. O zaman Türkiye'nin söylediklerini sadece dinlemekle kalmazlar, Türkiye'nin söyledikleri dünyayı hizaya getirir. Bu anlamda da dünyada çok ciddi etkisi olur." dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yeni bir senorya olmadığını bunu 60'lı, 70'li, 80'li ve 28 Şubat 1997'de yaşanmasının nedenini Türkiye'nin ilerlemesini engellemek için yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, "Onlar oyunlarını ne kadar yaparlarsa yapsınlar bu oyunları bozan milletin iradesi ve Allah'ın takdiri vardır. Biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye artık insansız hava uçaklarını yapabiliyor, kendi tankını yapabiliyor. Türkiye zırh teknolojisinde dünyanın ikinci ülkesi oldu mu? Oldu. Türkiye kendi uçaklarını, arabalarını, kendi savunma sanayisini geliştiriyor. Birileri tabii ki bundan rahatsız duyacak, onun için çeteleri Türkiye'nin başına musallat edecekler, aynı geçmiş dönemlerde yaptıkları gibi." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.