Osmangazi Köprüsünün geçiş ücretinde indirim!

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti daha önce 121 TL (35 dolar + KDV) olarak belirlenmesine rağmen daha köprü açılmadan geçiş ücretinde indirim yapıldı.

Osmangazi Köprüsünün geçiş ücretinde indirim!
21 Haziran 2016 Salı 09:50

İstanbul ve İzmir arasındaki ulaşım süresini 5.5 saat azaltarak 3.5 saat sürmesini sağlayacak olan bu köprü geçiş ücretini hesaplama çalışmaları neredeyse bitmek üzere.Bu hesaplamalara göre kaöprü geçiş ücreti yüzde 25 oranında düşüş yapılarak 90-91 TL'ye kadar azalacak.

Kenan Sofuoğlu'ndan hız denemesi

30 Haziran'da yapılacak olan açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katılımı ile gerçekleştirilecek. Osmangazi Köprüsü için açılışında Milli Motorsikletçi Kenan Sofuoğlu'da  400 kilometre hız rekoru denemesi yapacak.

Yüzde 25 azalacak

Köprü geçiş ücreti, yüzde 25 oranında düşürülecek. Bu ayarlama sonrasında geçiş ücreti, 90-91 TL’ye kadar gerileyecek. Projede ask ve ask aralığına göre ücret değişim göstererek kamyon ve TIR'ların geçiş ücreti 250 TL'yi buşması bekleniyor. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan köprü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı törenle 30 Haziran’da açılacak.

Bayram müjdesi için çalışılıyor

Bayram'daki 9 günlük tatilde ise köprüyü kullanacak olanlara müjdeli haber vermek için ise çalışmalar devam ediyor. Bayram tatilinde 'ücretsiz geçiş' imkanı verilmesi için planlanıyor. Konu kesinleşmesi takdirde “Her iki konuda açıklama, açılış töreninde Sayın Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakan’ımız tarafından yapılacak” diye belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.