SGK'da 23 ilaç geri ödeme kapsamına alındı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yaptığı değişiklikler ile ödeme listesinde bulunmayan ve yurtdışından getirilen 23 adet ilacın ödeme listesine ilave edilmesine karar verilmesi binlerce hastayı sevindirdi.

SGK'da 23 ilaç geri ödeme kapsamına alındı
21 Haziran 2016 Salı 09:23

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yaptığı değişiklikler ile ödeme listesinde bulunmayan ve yurtdışından getirilen 23 adet ilacın ödeme listesine ilave edilmesine karar verdi. Binlerce hastayı sevindirecek bu uygulamaya göre gelişmiş ülkelerle aynı dönemde yeni geliştirilmiş ilaçları kullanabilme fırsatı yakalayacak.

Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla bu yeni düzenlemeye göre 2 ilacın sunulmasının ardından bu listeye ilave edilen 2 yeni ilaç ile 3 ayrı kanser türüne tedavi imkânı sağlanması amaçlanıyor. Binlerce kişiye umut olan bu ilaçlar cilt kanseri, kolon kanseri ve mide sistemi tümörlerinin tedavisinde kullanılabilecek. SGK'nın yayınladığı listeye 10 ayrı hastalığa tedavi sağlayacak olan yeni ilave edilen ilaçlarda çocukluk romatizması, depresyon, cilt kanseri, kemik iliği, mide ve kolon kanserleri, kan hastalıkları ile ilgili tedavilere öncelikli olarak yer verilecek.

Kaynak: Sabah


Etiketler; #sgk #ilaç
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.