Soma'da 100 tonluk altın rezervi bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Manisa'nın Soma İlçesinde 100 tonluk altın rezervi olduğunu açıkladı. MTA tarafından yapılan arama çalışmaları sonucu bulunan maden sahası hakkında Enerji Bakanı, yeni bilgiler paylaştı.

Soma'da 100  tonluk altın rezervi bulundu
11 Kasım 2015 Çarşamba 21:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Manisa'nın Soma İlçesinde 100 tonluk altın rezervi olduğunu açıkladı. MTA tarafından yapılan arama çalışmaları sonucu bulunan maden sahası hakkında Enerji Bakanı, yeni bilgiler paylaştı.


Keşfedilen sahada sadece altın rezervi bulunmuyor. Bakır, kurşun ve çinko madenlerininde bulunduğu sahada çalışmalar 2013 yılında başlamıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda 1 tonda 1-2 gram altın tespit edildi.


Sahada Türkiye'nin altın rezervinin yüzde 14'ünü karşılayacak kadar altın bulunduğu tahmin ediliyor. Sahada bulunan altın rezervinin ülke ekonomisine katkısı 2,5 milyar dolar olacağı belirtiliyor.


Türkiye dünyada en fazla altın rezervine sahip 13. ülke olarak geçiyor. Alaboyun, Soma’da bulunan saha ile ilgili açıklamasında, 'Türkiye'nin mevcut potansiyelinin yüzde 14'üne denk, yeni bir ocak bulundu. Manisa, Soma'nın Kiraz Köyü'nde 'altın ve bakır' sahası, MTA ekipleri tarafından keşfedildi. Yapılan çalışmalar sonucunda tonda 1-2 gram altın belirlendi. Altının yanı sıra bakır, kurşun, çinko da var. Yani potansiyeli çok büyük bir ocak.' dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.