SP Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'negatif' değerinden 'duragan' değerine yükseltti.

SP Türkiye'nin kredi notunu yükseltti
04 Kasım 2016 Cuma 20:43

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu negatifden pozitife çevirdi. S&P, "negatif" olarak değerlendirdiği Türkiye'nin not görünümünü "durağan"a yükseltti, ancak, yatırım yapılabilir düzeyin altındaki notu değişmedi.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, 15 Temmuz Kanlı darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin notunu negatif olarak değerlendirmişti. Şuan itibari ile Türkiye'nin kredi notu BB ve durağan şekilde bulunuyor.

S&P, darbe girişiminin hemen ardından 18 Temmuz'da, politik ayrışmanın arttığı ve kurumsal denetimin zayıfladığı gerekçesiyle, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe indirerek "BB+'dan, BB düzeyine düşürmüş" ve notun "durağan" olan görünümünü de "negatif"e çekmişti.


Etiketler; #kredi notu #SP
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bunların başına taş mı düştü?