Sur'un tüm kira borcu silindi!

Diyarbakır Sur'da operasyonlardan zarar gören vatandaşların tüm kira borçları silindi.

Sur'un tüm kira borcu silindi!
02 Nisan 2016 Cumartesi 13:37

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan Surluları sevindirecek bir haber geldi. Bakan Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlardan zarar gören vatandaşların tüm kira borçlarının silindiğini açıkladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kiracılarının Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasındaki tüm kira borçlarını affettiği müjdesi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Sur bölgesinde yaşanan çatışmalar sonucunda zarar gören vatandaşlara Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından da destek geldi. Bakan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Müdürlüğün Diyarbakır Sur ilçesindeki 582 kiracısı için bu yıl kira artışı yapmadığını belirtti. 

Bakan Yılmaz açıklamasında:

"Vakıflar Genel Müdürlüğü, kirasını ödemeyenler için de herhangi bir hukuki işlem başlatmamış, var olan kira borçlarını da ötelemiştir. Genel Müdürlüğümüz, bununla da kalmamış, yeni bir kararla Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkanların kapalı olduğu dönemdeki tüm kira borçlarını affetti. Yaklaşık 2 milyon 200 lira tutarındaki vakıf kira bedeli, Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün kiracısı durumundaki vatandaşlarımızdan alınmayacaktır. Göstermiş oldukları desteklerinden dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunarım." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.