Taşeron kadroya yaş sınırı!

Taşeron kadro için yapılan çalışmalarda 1 Kasım'dan önce çalışanlara da kadro yolu açılırken çalışmada yaş sınırına da yer verilecek.

Taşeron kadroya yaş sınırı!
22 Haziran 2016 Çarşamba 08:37

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın "Taşeronlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kapsamlı bir düzenleme yapılıyor. Yerel yönetimlerden bakanlıklara kadar çok kapsamlı bir düzenleme.” diye yaptığı bilgilendirmenin ardından taşeron kadro çalışmaları netlik kazanmaya başladı.  

Emekliliği gelen sisteme dâhil edilmeyecek

700 binden fazla taşeron işçiyi kapsayan bu çalışmada 1 Kasım 2015 tarihinden önce çalışanlara ve askere gitmesinden dolayı yerine personel alınanlara da kadro alındı. Çalışmanın başka netlik kazanan özelliği ise emekliliği gelenlerin sisteme dâhil edilmemesi oldu.

Yaş sınırı getirilmesi planlanıyor

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan taşeron kadro taslağa göre taşeron işçilere çalışmada yapılan plana göre yaş sınırı getirilerek emekli olanlar kamuya tekrar alınmayacak ve yaşı gelenlerde emekliye ayrılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın koordineli yürüttüğü çalışmada yeni bir sistem kurulmuş olacak.

İlk önce 1 Kasım’dan önce çalışanlar sisteme alınacak

Hazırlanan tasarıda 1 Kasım ibaresi bulunmasına rağmen bundan öncede çalışanlar da kadroya alınması ile ilgili üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Eğer bizim üzerinde çalıştığımız sistem olursa 1 Kasım veya 5 Kasım olmayacak. İlk önce 1 Kasım öncesindekiler kadroya alınacak. Sonrasında diğerleri. Bunun için kamu kuruluşlarının talepte bulunması gerekiyor. Örneğin Sağlık Bakanlığı 10 bin ilave personel talep ettiğinde 1 Kasım sonrasında işe başlayanlar içerisinden bu kadar kişiye daha vize verilerek kadroya geçirilecek" diye konuştu.

Belediyelerdekiler için net karar yok

Taşeron düzenlemesinde belediyelerde çalışan taşeronlara yönelik sistem henüz netlik kazanmış değil. Belediye ayağının tamamlanmadığına dikkat çeken bir bakanlık yetkilisi çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kamu idareleriyle belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personel kamuda 'Özel Sözleşmeli Personel' pozisyonunda istihdam edilecek. Taşeron işçilerin kıdem tazminatında herhangi bir şekilde hak kaybı olmayacak. Taşeron işçilerin kıdem tazminatı devlet garantisi altında olduğu için öncelikli olarak kadroya alındığı kuruma geçiş yapılacak.


Kaynak: Star

 


Etiketler; #taşeron kadro
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.