Taşerona kadro yıl sonunda tamamlanacak

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron kadro çalışmalarının hızlandırılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Taşeron kadro çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak.

Taşerona kadro yıl sonunda tamamlanacak
12 Temmuz 2016 Salı 08:52

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron kadro çalışmalarının hızlandırılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Kamu kurumları ve belediyelerde bulunan 720 bin işçinin kadroya alınması için Başbakan Yıldırım tarafından verilen hızlandırılma talimatı sonrasında yıl sonunda tamamlanmış olacak.

Maliye ve Çalışma bakanlıklarının yürüttüğü taşeron kadro çalışması kapsamında, kamuda ve belediyelerde 'güvenlik iş kalitesinin düşmesine' yönelik endişeleri gideren bir model ortaya konuldu. İş Kanunu'ndaki işten çıkarmaya yönelik maddeler özel sözleşmeye de ekleniyor. Üst düzey bir yetkili, "3 yıllık sözleşme öngörülüyor ancak hangi hallerde iptal edilecek açıkça belirtiyoruz" dedi.

Kadro ile ilgili model şöyle: 

Milli güvenliği tehlikeye atana sözleşme yok


- Kamuda istihdam edilecek taşeron işçiler için güvenlik soruşturması esas olacak. Milli güvenliği tehlikeye sokacak eylem ve işlemlerde bulunanlarla sözleşme imzalanmayacak.

Teröre yardım edene kadro yok

- Terör başta olmak üzere devlete karşı eylemlere giriştikleri belirlenenlerin iş akdi feshedilecek. Herhangi bir örgüt ve yapının emir, talimatı ile hareket eden, yardım eden, kamu kaynaklarını bunlara kullandıran tek bir kişi dahi kadroya alınmayacak. Yetkili amirler tarafından gerekli işlemler yapılarak sözleşmeleri iptal edilecek. 

İhtiyaca göre kadroya alınacak

- Memur eliyle yürütülen işlerin neler olduğuna yönelik belirsizlikler ortadan kaldırılıyor. Bu kapsamda adliye, havaalanı, özel güvenlik elemanlarının bir kısmı da ihtiyaca göre kadroya alınacak.

Sınav zorunlu olacak

- Mesleki bilgi, donanım esas alınacak, sınav zorunlu olacak. Kadroya geçiş sınavını belediyeler değil, kamu kurumları yapacak.

Kademeli iş alımı

- Taşeron firmalar eliyle güvenlik, temizlik, ulaştırma ağırlıklı işlerde çalışan personel kamu kurumundan gelen talebe göre, kademeli olarak işe alınacak.


Etiketler; #taşeron kadro
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.