Trafik sigortası fiyatlarında yüzde 20 indirim

Meclis Genel Kurulu'nda Torba Yasa kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Torba Kanunun 16 maddelerik birinci bölümü oylamayla kabul edildi. Kabul edilen madde sonrasında Trafik sigortası fiyatlarına büyük indirim geliyor.

Trafik sigortası fiyatlarında yüzde 20 indirim
14 Nisan 2016 Perşembe 10:49

Meclis Genel Kurulu'nda torba yasa kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor. Torba Kanunun 16 maddelik birinci bölümü oylamayla kabul edildi. Kabul edilen madde sonrasında Trafik sigortası fiyatlarına büyük indirim geliyor.

Zorunlu Trafik sigortası ile ilgili yeni düzenlemenin bulunduğu "torba kanunu" tasarının 16. bölümünün birinci maddesi kabul edildi. Kabul edilen birinci maddede, zorunlu trafik sigortası, 15 bin polis alımı, 65 yaş aylıkları ve 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi ile ilgili yeni düzenlemeler kabul edilen maddede yer alıyor.

Trafik sigortası fiyatlarında yüzde 20 oranında indirim

Milyonlarca araç sahibinin merak ettiği haber geldi. Yaklaşık 16 milyon araç sahibini ilgilendiren madde meclis tarafından kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre, zorunlu trafik sigortası fahiş fiyatlarını sona erdirecek büyük bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile ilk olarak fiyatlarda yüzde 20 oranında indirim bekleniyor.

İşverene sigorta prim desteği

Sosyal yarımlardan yararlanan kişilere iş imkanı veren işverenlere, sigorta prim desteği verilecek. İşe alınacak kişilerin, İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasında olması gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulunca belirlenen nakdi düzenli sosyal yardım alanların özel sektörde işe girmeleri halinde, sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, işe başladığı tarihten itibaren bir yıl süreyle Aile Bakanlığı'nca karşılanacak.

Kanal İstanbul'a 15 Milyar Dolar

Tasarıyla, ‘Kanal İstanbul’ ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiriliyor. Tasarıyla ilgili kanunda ‘Su yolu’ tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. 64. Eylem Planı’nda yer alan dev projeye ilk kazmanın 2016 yazında vurulması planlanıyor. 15 milyar dolarlık projede 500 bin nüfuslu 2 şehir yapılacak. Yasal düzenlemenin yapılmasıyla birlikte Kanal İstanbul süreci hız kazanmış olacak.

Turizm İşletmelerine Borç Erteleme

Meclis’te kabul edilen tasarının ilk bölümünde turizme yönelik destekler yer alıyor. Düzenlemeye göre üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, irtifak hakkı tesis edilip edilmediğine veya kullanma izni verilip verilmediğine bakılmaksızın 2016 yılı için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat paylarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesisleri tarafından Hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelenecek.

Elektrik ve Su Bağlantısı

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli alan, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı, yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan yapılardan, yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla geçici olarak elektrik, su, doğalgaz bağlantısı ve aboneliği yapılacak.

Kaynak: Haber7

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.