Yeni Mezuna maaşının yarısı devletten

Hükümet İşsizlikle mücadelede yeni bir uygulamaya geçiyor. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğu, yeni mezunun ücretinin yarısı devlet karşılayacağını ifade etti. Peki İş Başı Eğitim Programına göre bu uygulama nasıl olacak? İşte detaylar.

Yeni Mezuna maaşının yarısı devletten
16 Ocak 2017 Pazartesi 20:50

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizlikle mücadelede işverenlerin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.  İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan ile imzalanan protokol sonrasında istihdam artışını hedefleniyor. Müezzinoğlu, üniversiteden yeni mezun olanların mevcut istihdama ek olarak istihdam edilmesi halinde ilk yıl net asgari ücretin yüzde 50'si, ikinci yıl ise yüzde 25'i kadar destekleyeceklerini vurguladı. Bakan, bu konuda TOBB ile iş birliği kapsamında 252 noktada hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini bildirdi.

Çalışma bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İşbaşı eğitim programı ile amacımız, gençlerimizin iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmak ve mesleki tecrübe eksikliklerini gidermektir. Aynı zamanda işverenlerimizin de aradıkları nitelikli elemanları bulma ve tanıma imkanı sağlanmaktır." dedi.

İş Başı Eğitim Programı katılımcılarına tam zamanlı olarak programa katılmaları halinde kendilerine bakanlık olarak 1 net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Bu kapsamda bir yıla kadar çalışanın ücreti devlet tarafından karşılanacak olup program süresinde işveren çalışanına hiçbir ödeme yapmayacaktır. Şayet işveren devletin ödemesine ilave bir ödemeyi çalışana yapar ve bunu belgelendirirse; yaptığı bu ödemeyi gelir vergisinden düşme imkanına sahip olacaktır.

Amaç rekabet gücünü arttırmak

Bu kapsamda işverenlerimizin rekabet gücünü arttırmayı hedefliyoruz. Program sonunda istihdam edilen katılımcıların 42 aya kadar sigorta işveren primleri Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.

Aktif İş Gücü

Müezzinoğlu, "Ayrıca mesleki eğitim programıyla 100.000 kişi, girişimcilik eğitim programıyla 100.000 kişi ve TYP'den 100.000 kişinin faydalanarak aktif iş gücü programlarıyla istihdama katkı sunulması hedeflenmektedir." açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.