Merkez Bankası Faiz İndirdi! İşte Uzun Bir Aradan Sonra Tek Haneye Düşen Faiz Oranı

Merkez Bankası Faiz İndirdi! İşte Uzun Bir Aradan Sonra Tek Haneye Düşen Faiz Oranı, Vadeli Faiz oranları kaç, kaç lira faiz alaağım gibi sorunların cevabı ve Korona virüs tedbirleri kapsamında ve korona virüsün ekonomiye verdiği zaralar göz önüne alınarak devlet merkez bankası aracılığı ile TCMB repo faizini yüzde 9,75 olarak belirledi. Detaylar haber..

Merkez Bankası Faiz İndirdi! İşte Uzun Bir Aradan Sonra Tek Haneye Düşen Faiz Oranı
Kamusaati
Kamusaati
17 Mart 2020 Salı 14:14

Merkez Bankası Faiz İndirdi! İşte Uzun Bir Aradan Sonra Tek Haneye Düşen Faiz Oranı

Merkez Bankası Faiz İndirdi! İşte Uzun Bir Aradan Sonra Tek Haneye Düşen Faiz Oranı, Korona virüs tedbirleri kapsamında  ve korona virüsün ekonomiye verdiği zaralar göz önüne alınarak devlet merkez bankası aracılığı ile TCMB repo faizini yüzde 9,75 olarak belirledi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Koronavirüsün küresel çapta ülkelerin ve Ülkemizin ekonomilerine olan son derece olumsuz etkisi sonrasında vurması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün toplandı.

FAİZ İNDİRİMİ

Merkez Bankası, bugünden itibaren geçerli olmak üzere bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan düşürerek yüzde 10,75'ten yüzde 9,75'e çekti.

Merkez Bankası tarafından  faizlerin tek haneye indirilmesinin ardırdan yapılan açıklamada, "19 Mart 2020 tarihinde toplanması planlanan Para Politikası Kurulu, koronavirüsün olası ekonomik ve finansal etkilerini değerlendirmek üzere bugün toplanmıştır" ifadeleri kullandı.

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati İnstagram Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamız İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.