Emekliler dikkat! Bugün son gün

Emekliler dikkat! 30 yıldan fazla hizmet süresi olan 450 bin memur emeklisini ilgilendiren, ikramiye farkını alabilmeleri için başvuru süreleri bugün doluyor. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve ikramiye farkı ödenmeyecek.

Emekliler dikkat! Bugün son gün
29 Ocak 2018 Pazartesi 14:03

7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olmuş ve 30 yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış memur emeklilerine ikramiye farkları ödeniyor. İkramiye farklarının ödenmesi için bu durumda olan kişilerin SGK’ya başvuru yapması gerekiyor. 

30 yıldan fazla hizmet süresi olan emeklilerin, ikramiye farkını alabilmeleri için başvuru süreleri 29 Ocak (bugün) itibariyle son buluyor.  Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve ikramiye farkı ödenmeyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son başvuru için belirlenen 27 Ocak tarihinin Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle süreyi 29 Ocak Pazartesi gününe kadar uzatmıştı.

Başvuruların gün içinde SGK'ya yapılması gerekiyor. Yapılan başvurular sonrasında ikramiye farkları hesaplanıyor ve bu kişilere veya hak sahiplerine ikramiye farkları ödeniyor. Dolayısıyla yalnızca memur emeklileri değil, eğer memur emeklisi hayatını kaybetmişse geride kalan hak sahipleri de ikramiye farkı alabilecek. Başvurmayan emeklilerin ise ikramiye farkı yanacak.

Düzenlemeden bugüne kadar, 232 bin 506 kişi faydalandı. SGK, bu kişilere yaklaşık 1 milyar 89 milyon lira ödeme gerçekleştirdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.