Memur emeklisinin maaşı 14 yılda % 329 arttı

Emeklinin refah seviyesini yükseltmek için verdiği sözleri tek tek hayata geçiren Hükümet, çalışmalarına devam ediyor.

Memur emeklisinin maaşı 14 yılda % 329 arttı
02 Mayıs 2016 Pazartesi 08:24

Sayısı 10 milyonu geçen emeklilerin refah seviyesini yükseltme çalışmalarına devam eden Hükümet, verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde; sosyal güvenlikte iyileşme, intibak düzenlemeleri, destek primi kesintisinin kaldırılması gibi çalışmalar sayesinde emeklinin geliri de arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilik işlemlerinin bir güne düşeceği müjdesini verdi. Çalışan emeklilerden destek primini kesintisinin kaldırılması ile birlikte aylık 63-345 lira arasında değişen artış sağlandığını ifade etti.

Bakan Soylu, 2002-2016 döneminde memur emeklilerinin asgari aylıklarında da nominal yüzde 329.7 artış olduğunu vurguladı. Yeni dönemde tamamlayıcı emekliliğe destek, BES'te kesinti oranlarının düzenlenmesi, yaşa uygun iş imkanı gibi yeni adımlar da atılacağı ifade edildi.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.