Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının firari gizli tanığı Serdar Sertçelik yakalandı
Ayhan Bora Kaplan davasının "M7" kod adlı gizli tanığı Serdar Sertçelik, Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ile yakalanarak tutuklandı. Hakkında kırmızı bülten bulunan şahsın, iadesine ilişkin süreç başlatıldı. Soruşturma sürecinde Serdar Sertçelik'in iddiaları sonrası emniyet müdürleri kumpasla suçlanmıştı.
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit isimlerinden Serdar Sertçelik, Macaristan'da tutuklandı.
Davanın gizli tanığı Serdar Sertçelik önce deşifre olmuş, ardından yurtdışına kaçmıştı. Zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Sertçelik, emniyetin daha önce AK Parti'de bakanlık yapan birçok isim ile halen aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini dosyaya sokmaya çalıştığını ileri sürmüştü. İddiaların ardından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alınmış, aralarında polislerin de olduğu çok sayıda kamu görevlisi tutuklanmıştı.
MİT, YERİNİ TESPİT ETTİ
"M7" kod adı ile gizli tanıklık yapan Serdar Sertçelik'in gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl kaçtığı gibi sorulara yanıt aranırken Sertçelik'in yakalandığı haberi geldi. MİT, Fransa'nın başkenti Paris'te olduğu düşünülen Sertçelik'in Karadağ'da olduğunu tespit etti. Serdar Sertçelik'in yeri anında Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı. Eş zamanlı olarak Interpol tarafından Serdar Sertçelik hakkında "Kırmızı Bültenle Arama Kararı" çıkarıldı.
GÜRCİSTAN SAHTE PASAPORTUYLA YAKALANDI
Kararı öğrenen firari Serdar Sertçelik, Karadağ'dan karayolu ile Sırbistan üzerinden Macaristan'a kaçtı. Sertçelik, Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ile yakalandı. Adalet Bakanlığı, şahsın iadesi için adli süreci başlattı.
SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine 6 Mayıs'ta soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si "Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "Göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "Suçluyu kayırma" suçlarından tutuklanmıştı.
Öte yandan şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 316/1. maddesinde düzenlenen "devletin güvenliği veya anayasal düzeni ihlale teşebbüs suçlarından birini işlemek için anlaşma" suçundan yürüten soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.