YSK Başkanı Sadi Güven'den seçim açıklaması! Yurt dışı...

YSK Başkanı Sadi Güven, yurt dışında kullanılan oy sayısına yönelik açıklama yaptı.

YSK Başkanı Sadi Güven'den seçim açıklaması! Yurt dışı...
20 Haziran 2018 Çarşamba 13:09

YSK Başkanı Sadi Güven, yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı. Bu sayının 1 milyon 486 bin 532 olduğuna konuşmasında yer veren Güven, 60 ülke ve 123 temsilcilikte oy verildiğini ve  sandıkların Türkiye'ye getirilmeye başlandığını söyledi.

Mükerrer oy verdiği ile ilgili sosyal medya hesabından görüntüler paylaşan bir kişinin de gözaltına alındığını belirten Güven, "Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika'da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir'de Adnan Menderes Havalimanında da oy kullandığına yönelik kendi sosyal medya hesabında bir görüntü paylaştı. Aynı isimle ancak farklı kimlikleri taşıyan kişilerin olduğunu gördük ana baba adlarını. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ilişkin yasa maddesi var çok açık. Biz bunun takipçisi olacağız. Şiddetli şekilde cezalandırılması için ilgili savcılıklara ihbarda bulunacağız. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk. Ve İzmir'de gözaltına alındı. Ankara Başsavcılığı soruşturmaya devam ediyor. Vatandaşımızın dürüst bir şekilde hakkıyla oyunu kullanmasını istiyoruz. Kimsenin suistimaline izin vermedik, vermeyeceğiz. Hem savcılıklarımız, hem biz yakalama durumundayız ve gereğini yapacağız." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.