20 bin öğretmen atamasında mülakat açıklaması

Öğretmen atamalarında büyük sorun yaratan mülakat sistemi, yeni yapılacak atamalarda da uygulanacak mı? sorusu öğretmenler tarafından merak ediliyor. MEB Mülakat İle İlgili Düzenlemeye Gidiyor.

20 bin öğretmen atamasında mülakat açıklaması
12 Şubat 2017 Pazar 12:58

 Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere önümüzdeki hafta, 20.000 öğretmen alımı için duyuru yapacak. 20.000 öğretmen alımı için başvuru süreci ve takvim yayımlandıktan sonra öğretmen atamaları için süreç başlamış olacak.

Atama bekleyen öğretmenler ise 20.000 öğretmen alımının mülakat olmadan, KPSS puanları ile yapılmasını talep ediyorlar. İlk mülakatın mağduriyetlerini sosyal medya platformlarından hatırlatan öğretmen adayları, 20.000 öğretmen alımında da aynı mağdruiyetlerin yaşanacağından büyük kaygı duyuyorlar. Bu konuda alınan bilgiye göre mülakat kalkmayacak ama puanlama sisteminde değişikliğe gidilecek.

Bakan Yılmaz’dan 20 bin öğretmen alımı için müjde
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Başbakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"Başbakanımızın talimatıyla,  önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. İki hayırlı olay bir arada gerçeklemiş oldu diyorum." ifadesini kullanan Bakan Yılmaz, Başbakan Yıldırım, Maliye Bakanı Ağbal ve Çalışma Bakanı Müezzinoğlu´na teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.