20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin açıklama! MEB son dakika

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin MEB açıklama yaptı. Bakanlık öğretmen alımındaki sözlü sınav için yapılan değişikliği adaylara duyurdu.

20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin açıklama! MEB son dakika
06 Nisan 2018 Cuma 17:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB20 bin sözleşmeli öğretmen alımına yönelik açıklama yayımladı. Bu açıklamaya göre öğretmen alımına dair sözlü sınavda değişiklik yapıldığı bildirildi. Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 11 inci maddesinde değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlandığı söylendi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

14/04/2018 ile 08/05/2018 tarihleri arasında sözlü sınava çağırılan adaylar, Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri ile yeni yapılan değişikliğe göre Eğitim bilimleri ve genel kültür konularından sınava alınacaklardır.

Bu bağlamda Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun “7.Sözlü Sınav” başlıklı 7.3. maddesi; “Sözlü sınavda adaylar, Eğitim bilimleri ve genel kültür; bir
konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.” değiştirilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.