2016 Torba Yasa ne zaman yürülüğe giriyor? Torba Yasa'da neleri kapsıyor?

Hükümetin "Bahar paketi" olarak daisimlendirdiği torba yasa ile birçok değişiklik kapıda. AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinin bir kısmını ıçınde barındıran torba yasa ne zaman yürürlüğe girecek. Peki torba yasa neleri kapsıyor? GSS Borçları torba yasada olacak mı? Torba yasada yapılacak düzenlemelerle birçok alanda değişiklik yapılacak. 2016 Torba Yasa'da neler var? Torba yasa haberleri son dakika - Detaylar haberimizde..

2016 Torba Yasa ne zaman yürülüğe giriyor? Torba Yasa'da neleri kapsıyor?
21 Mart 2016 Pazartesi 10:40

Yakın zamanda çıkacak Torba yasa ile birçok alanda değişiklik yapılacak. AK Parti hükümetinin seçim vaatlerininde torba yasa içerisinde olacağı bildirilirken, yapılacak düzenlemede birçok değişiklik yapılacak. Peki Torba yasada neler olacak. Başkanlığını Lütfi Elvan yürüttüğü reform eylem planı torba yasanın bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmesi bekleniyor.


Peki 2016 Torba Yasa'da neler bulunuyor


Bahar Paketi olarak adlandırılan Torba yasanın içerisinde gençlerin merak ettiği Genel Sağlık Sigortası'nda (GSS) yapılacak yeni düzenleme yer alıyor. "İşsiz evlat vergisi" olarak isimlendirilen GSS prim borçları, yeni torba yasa ile ortadan kaldırılacak. Elbette yaş sınırlaması getiriliyor. 25 yaş altı tüm gençlerin GSS prim borçları silinecek. Ayrıca 25 yaşını doldurmamış öğrencilerden pasaport harcı da alınmayacak.

İşverenlere yönelik yapılacak yeni düzenlemeye göre, devletten sosyal destek alan kişilerin çalıştırılması halinde, sigorta priminin işveren payını devlet ödeyecek. Bu düzenleme ile birlikte hem istihdam artışı sağlanacak hem de iş dünyasına kolaylık getirilecek.

Teröre destek veren firma ve şirketlere finansal bağlamda kayyum atamasının önüü açılacak.

Yaşlılık aylığında da yeni düzenlemeye gidiliyor. Torba yasa ile 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alanlardaki hane halkı geliri tamamen kaldırılacak. 

Torba yasa ile meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitelerde zorunlu staj yapan öğrencilere, asgari ücretin 3’te 1’i oranında maaş bağlanacak. 

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla kaçak yapılara elekrtik ve su bağlanacak. 

2016 Torba Yasası'nda yapılacak yeni düzenlemeyle birlikte teşkilat mensuplarına verilen Emniyet Hizmetleri Tazminatı %25 oranında artacak. 

Torba yasada muhtarlar içinde düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre, Muhtarların net 940 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseltilecek.

Çocuğu olan veya evlat edinen memur anne ve baba, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek.

Yeni yasa ile 3 yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi halinde memur eşlerine, 8 haftalık iznin veya yarı zamanlı iznin bitiminden itibaren, istekleri üzerine 24 aya kadar aylıksız izin verilebilecek.

Torba Yasa ile Uzman erbaşların ek göstergesinde artış yapılacak. Buna göre uzman erbaşın ek göstergesi birlikte bu rakam artacak ve 3 bin civarında olacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baba - 8 yıl önce
Ben torbaya torba demem öğretmene 3600 ü torbaya koymadan. .
Avatar
kadim kadir - 8 yıl önce
Öğretmenlere 3600 ne zaman gelecek. . Bi torba da biz isteyruz..
Avatar
atıf - 8 yıl önce
hoşgeldin bahaaaaar
Avatar
arda - 8 yıl önce
Biz öretmenlere bi şey yok ama vatandaşlarımıza güzel şeyler var. . Yararlanacaklara hayırlı olsun..
Avatar
deli nemet - 8 yıl önce
Hayırlı olsun..güzel olacak inşallah
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah hayırlı olur.
Avatar
şevket - 8 yıl önce
Bu muallimler de taktı 3600 e. Kardeşim işinize bakın. Sıra size de gelir elbet..
Avatar
Erkin - 8 yıl önce
genel İdari Sınıfındaki personellere Ek gösterge ve özel hizmet tazminatının niye verilmediğini anlamak mümkün değil. TC vatandaşı olarak görmüyorlarmı acaba.