2017 LYS barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? İşte yapabilecekleri...

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) barajının altında kalanlar 'LYS barajını geçemeyenler tercih yapabilir mi' sorusunu soruyor. LYS barajının altında kalan adaylar neler yapabilir? Barajı geçemeyenler tercih yapabilecek mi? Barajın altında kalan adayların neler yapabileceğinin ve nerelere başvurulabileceğinin detayları...

2017 LYS barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? İşte yapabilecekleri...
12 Temmuz 2017 Çarşamba 15:20

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını öğrenen bazı öğrenciler barajın altında kaldı. Peki LYS barajının altında kalan adaylar neler yapabilir? Tercih yapabilir mi? Bu sorular adayların akıllarını karıştırıyor. İşte net cevap...

LYS 1 Matematik ve Geometri, LYS 2 Fizik, Kimya ve Biyoloji, LYS 3 Edebiyat ve Coğrafya 1, LYS 4  Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu (Psikoloji, Sosyoloji, Mantık ve Din Kültürü) ve LYS 4 Almanca, Fransızca ve İngilizce sınavlarının hiç birinden 180 puanını geçemediyseniz baraj altında kaldınız demektir. 

Barajın altında kalan öğrenciler hiç bir yeri tercih edemeyeceğim diye üzülmesine gerek yok. Çünkü tercih yapabilirsiniz.İşte tercih yapabileceğiniiz o yerler:

- YGS puanları ile alım yapan bölümlere başvurabilirsiniz,

- 2 yıllık bölüm tercihi yapabilirsiniz, 

- Açıköğretim ile 4 ve 2 yıllık bölümlere girebilirsiniz,

- Sınavsız geçiş hakkınız varsa değerlendirebilisiniz,

- Yada kendi istediğiniz bölüm olmuyorsa istediğiniz yere girmek için bir sene daha çalışabilirsiniz...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.