2017 Ramazan İftar Menüleri 5. Gün - İftarda ne pişirsem? Fırında sütlaç, Orman Kebabı tarifi

Ramazan ayı geldi. 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Lebeniye çorbası nasıl yapılır, Fırında sütlaç tarifi ve daha fazlasını sizler için hazırladık. Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

2017 Ramazan İftar Menüleri 5. Gün - İftarda ne pişirsem? Fırında sütlaç, Orman Kebabı tarifi
31 Mayıs 2017 Çarşamba 09:23

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 5. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan Lebeniye Çorbası, Orman kebabı, şehriyeli pilav ve fırında sütlaç tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

5. Gün Örnek İftar Menüsü

Lebeniye Çorbası tarifi

Malzemeler:

10 su bardağı su

1 çay bardağı pirinç

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 su bardağı yoğurt,

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

Köfte harcı için:

400 gr. kıyma

1 adet soğan

Karabiber tuz

Üzerine:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı: Su ve pirinci bir tencereye koyup haşlayın. Köfte malzemeleriyle köftenizi yoğurun, küçük küçük yuvarlayın.

Köfteleri üzerlerine biraz un atarak unlayın ve az yağda hafif çevirin. Bu köfteleri tencereye ilave edin. Köfteler haşlanınca, ayrı bir yerde çırptığınız, yoğurt,yumurta ve unu tencereye döküp hızla karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatıp tuzunu atın ve altını kapatın.

Kızarttığınız tereyağına naneyi atıp karıştırın ve çorbanın üzerine dökün.

Orman Kebabı tarifi

Malzemeler:

- 1 kilo dana kuşbaşı

- 3 adet patlıcan

- 3 adet kırmızı biber

- 10 adet yeşil biber

- 4 adet patates

- 3 adet havuç

- 1 adet kuru soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- Yarım çay bardağı sıvıyağ

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Su

- Sıvıyağ

Yapılışı: Düdüklü tencerede dana kuşbaşı etleri sıvı yağ konarak yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavrulur. İçine salça ve tuzu konarak karıştırılır. 3 su bardağı suyu konarak düdüklü tencere pişmeye bırakılır. Patatesler, patlıcanlar, havuçlar küp küp doğranır ve kızartılır. Biberler iri doğranır ve onlar da kızartılır. Cam dikdörtgen fırın tepsisine kızaran sebzeler ve pişen etler alınıp harmanlanır. İçine et suyundan az ilave edilip 10 dakika kadar 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Şehriyeli Pilav tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

Yarım çay bardağı tel şehriye

2 su bardağı sıcak su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Tencereye zeytinyağını koyun.  Şehriyeyi ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Tereyağını bu esnada ekleyin. Eğer başta eklerseniz, şehriye kavrulana kadar tereyağı yanacaktır. Tereyağı ekledikten sonra şehriyeleri fazla kavurmayın.

Pirinci 2 veya 3 kez yıkayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu pirince ekleyin. Tuz ve şekerini atıp karıştırın.

Fırında Sütlaç tarifi

Malzemeler:
-    1 lt süt 
-    1 su bardağı  toz şeker
-    1 çay bardağı pirinç
-    1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
-    2 yumurta sarısı
-    1 paket vanilya

Yapılışı: Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pirince şeker ve sütü ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın. Yumurta sarısı ve nişastayı az su ile homojen kıvama getirin, kaynayan sütün içine atıp karıştırın.

1,2 taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip ocağı kapatın. Sıcak sütlacı güveç kaplarına boşaltıp, fırın tepsisine dizin. Tepsinin yarısını soğuk su ile doldurun. Önceden ısıtılmış fırının üst rafında üzeri kızarana pişirin.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.