2022 Yılında Öğretmenlerin Alacağı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu

2022 Yılında Öğretmenlerin Alacağı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerin 2022 yılı ilk altı ayı için ek ders ücretleri netleşti, 2022 yılı Öğretmenlerin Gündüz ek ders ücreti, Gece ek ders ücreti, Özel eğitim ek ders ücreti, Takviye kursu ek ders ücreti, 2022 ek ders ücreti hesaplama, ek ders yönetmeliği, ek ders çizelgesi, ek ders puantaj ve tablosu, öğretmenlerin ek göstergesi, Detaylar Haberde...

2022 Yılında Öğretmenlerin Alacağı Ek Ders Ücretleri Belli Oldu
Kamusaati
Kamusaati
15 Ocak 2022 Cumartesi 17:59

Öğretmenlerin zorunlu girdikleri ders dışı saatlerin ücretleri ek ders ücreti olarak tanımlanmakta ve ek ders ücretleri de memur maaş zammı ile birlikte artmaktadır. 2022 yılı öğretmenlerin ek ders ücretleri de hem toplu sözleşme zammıyla hem de enflasyon farkı zammıyla arttı. Öğretmenlerin ek ders ücretleri, maaşları dışındaki gelir grubunu oluşturduğu için ek ders ücretlerine yapılan zam da öğretmenler için büyük önem arz etmektedir.

Ek ders görevi verilen öğretmenler haftalık girdikleri zorunlu derslere ek olarak derslerde eğitim verir. Girdikleri her ders için ekstra ücret alan öğretmenlerin aldıkları ek ders ücretleri her yıl artıyor. Normal koşullarda haftalık belirlenen saat kadar zorunlu derse giren öğretmenler bu zorunlu saatlik dersin karşılığını maaş olarak alan öğretmenler bunun üzerindeki dersleri ek ders ücreti üzerinden vermektedir.

Ek ders, öğretmenlerin maaş karşılığı girdiği derslerin üzerinde derse girdiklerinde aldığı ücrete denir. Öğretmenler maaşlarının karşılığı haftada 15 saat derse girmektedirler. Bu 15 saat girdikleri dersin ücretini maaş olarak alırlar. Bu 15 saatin üzerinde derse giren, sınıf öğretmenliği olan ve sosyal kulüp görevi olan öğretmenler ilave ek ders ücreti alırlar.

Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenecek.


Öğretmenlerin MEB ve okul müdürlükleri tarafından belirlenen haftalık ders programları dışında girdikleri derse ek ders deniyor ve öğretmenler girdiği her ek dersten ücret alıyor.

ÖĞRETMENLERİN 2022 OCAK AYI EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?
 

TUİK’ in açıkladığı verilere göre aylık enflasyon yüzde 13.58 artarken yıllık enflasyon ise yüzde 36.08 arttı. Açıklanan bu oranlara göre zamlara yapılacak zamlar da belli oldu. Zam sonrası öğretmen maaşlarına bazı zamlar da yapıldı. Ek ders ücretleri de belirli oranlarda değişti.

Memura %2,5 ek zam ile Ocak 2022 toplam zam oranı %30,5 oldu. Yapılan bu zam enflasyon oranları ile paralellik gösteriyor. Bunun dışında öğretmen maaşlarına ve ek ders ücretlerine de çeşitli zamlar yapıldı. Ayrıca Aile yardımı (eş) 521 lira, 6 yaşından küçük her çocuk için 112 lira, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira, gelir vergisi indirimi ve sendikalı olanlar için toplu sözleşme ikramiyesi ücreti 400x4= yıllık 1600 lira (aylık 133 lira) oldu.

Zamların ardından ek ders ücretlerinde de bir takım değişiklikler meydana geldi. Mevcut şartlarda 2022 Ocak ayı zamlı öğretmen ek ders ücretleri ise şu şekilde güncellendi:

  • Gündüz ek ders ücreti 27.58 TL,
  • Gece ek ders ücreti 29,52 TL,
  • Özel eğitim ek ders ücreti 34,46 TL,
  • Takviye kursu ek ders ücreti 55,16 TL,
  • Sözleşmeli öğretmen ücreti 23,67 TL
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılı Ocak- Haziran dönemini kapsayan, kamu personeli mali ve sosyal haklar genelgesini yayımladı. Bakanlık, maaş kalemlerini, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı dahil toplamda %30,95 oranında artırdı.

    Genelgeye göre 1 Ocak-30 Haziran2022 tarihleri arasını kapsayan dönemde aylık katsayı 0,235445 olacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenlerin ek ders ücreti de netleşmiş oldu.

    Bu verilere göre 2022 yılı birinci altı ayı için net ek ders ücretleri şu şekilde olacaktır;

    "Ders ücretlerine" ilişkin olarak 657 sayılı Kanunda yer alan hüküm şu şekildedir:

    Madde 176 - Bu Kanunun 89 uncu maddesine göre kendilerine ders görevi verilenlere, ders saati başına gündüz öğretimi için 140, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile saat 18.00'den sonra başlayan öğretim faaliyetleri için 150 gösterge rakamının bu Kanuna göre belirlenen aylık katsayısı ile çarpımından oluşan miktar üzerinden ek ders ücreti ödenir.

    Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir.

Kaynak: Kamusaati.com/ÖZEL

Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmen 2021 Yılı Ek Ders Ücretleri Net ve Brüt Ne Kadar Oldu? haberine Öğretmenlerin yorumları

Ben emekli bir uzman öğretmenim.3 yabancı dilim var.Ama bu pandemi döneminde hiç aradığımı bulamadım.Nereden iş teklifi gelse bana komik rakamlar sunuyorlar.Ben hakkımı hiç bir şekilde helal etmiyorum.Gerisini Yüce Allah bilir.

En Güncel İş İlanları Yayınlandığı anda Sosyal medya hesaplarımızda Yer Alacaktır. Aşağıdaki Grubumuza katılarak yayınlanacak iş ilanlarından ilk Siz Haberdar olabilirsiniz

TÜRKİYE GENELİ İŞ İLANLARI KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI
Üyelere Özel grup · 3.878.849 üye
Gruba Katılmak İçin Buraya TIKLAYINIZ
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR PERSONEL ALIMI iŞÇİ ALIMLARI PAYLAŞIMI BİNLERCE İŞ İLANI İÇİN GRUBA KATILIN ARKADAŞLARINIZI DAVET EDİN

Sitemizi Aşağıdaki Sosyal Medya Hesaplarımız Üzerindende Takip Edebilirsiniz.. İlginiz İçin Teşekkür Ederiz Kamusaati.com

twitter-logo – Ömer Sezer

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.