26 Ekim 2018 Cuma Yarın Okullar Tatil mi? Kar Tatili Olan İllerin Listesi

Yarın hangi illerimizde okullar tatil olacak? Kar yağışı etkisini gösteriyor. Sivas, Yozgat, Erzurum, Düzce, Bolu, Kocaeli'de yarın kar tatili mi? Yarın Kar Yağışı ne kadar sürecek? Valilik ve İl MEM'lerde gelecek tatil açıklaması bekleniyor. Güncel son dakika açıklamalara kamusaati.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

26 Ekim 2018 Cuma Yarın Okullar Tatil mi? Kar Tatili Olan İllerin Listesi
25 Ekim 2018 Perşembe 19:20

Kar yağışı birçok ilimizde etkisini göstermeye başladı. Sibirya soğuklarının gelmesiyle birlikte kar yağışı bazı illerimizde etrafı beyaza bürüdü. Öğrenciler ve veliler ise yarın kar tatili olacak mı? sorusunu merak ediyor. 26 Ekim 2018 tarihinde Doğu Anadolu ve iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir ve Çankırı hariç), Karadeniz (Çorum hariç) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana'nın doğu ilçeleri, Ordu, Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

kar harita

Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın beklendiği belirtilen açıklamada, "25 Ekim Perşembe günü bütün yurtta yağış bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışların zamanla Kayseri ile Sivas'ın doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevreleri ile Kayseri'nin batı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli, Sivas ile Kayseri'nin iç ve doğu kesimlerinde güneyli, zamanla kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana'nın doğu ilçeleri, Ordu, Muş ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BURSA 4°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL 8°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI 3°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAKARYA 5°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR -2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR 9°C, 18°C
Parçalı bulutlu

KÜTAHYA -1°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sisli ve puslu

MANISA 5°C, 18°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile bu akşam saatlerinde orta kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Adana'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzeybatı, Doğu Akdeniz'de güneybatı, yarın bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 13°C, 24°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 12°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 13°C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA -1°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile bu akşam saatlerinde Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, yüksekleri ile zamanla bölgenin güney ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AKSARAY 0°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ANKARA 3°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

CANKIRI 1°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKISEHIR -1°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 6°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARABÜK 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin (Çorum hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA 5°C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek ve dağlık kesimlerinin zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GİRESUN 11°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek ve dağlık kesimlerinin zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 10°C, 17°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON 12°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek ve dağlık kesimlerinin zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bölgenin güneydoğu kesimleri ile Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2)olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; genellikle güneybatı, yarın zamanla batı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ 6°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 3°C, 5°C
Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAKKARİ 9°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

KARS 3°C, 6°C
Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve zamanla yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına(40-70, yer yer 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADIYAMAN 13°C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak, yarın zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı

DIYARBAKIR 12°C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak, yarın zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZIANTEP 10°C, 13°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak, yarın zamanla gök gürültülü sağanak yağışlı

SIIRT 12°C, 14°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA
Batı ve Orta Akdeniz'de öğle saatlerine kadar kuvvetli fırtına, Orta Karadeniz'de fırtına; ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden itibaren 8 (75 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle batısı 6 ila 8 (50-75 km/sa), doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, öğle Orta Karadeniz'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, gece Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4(10-30 km/sa) güneyi 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa), yarın (Cuma)öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu yarın(Cuma) öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı yarın (Cuma) öğle saatlerine kadar 6 ila 8 (50-75 km/sa), yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 3,5 ila 4,5m1,0 ila 2,0m, öğle saatlerine kadar Batı ve Orta Akdeniz'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,00m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.