9 ilde polislere FETÖ operasyonu: 39 gözaltı

9 ilde polislere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.

9 ilde polislere FETÖ operasyonu: 39 gözaltı
20 Ocak 2017 Cuma 19:50

Gaziantep merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 38 polisle, "sohbet hocası" olduğu belirtilen bir mühendis gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep, İzmir, Bursa, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Nevşehir'de daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı oalarak operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanan şüphelilerin de bulunduğu 37'si polis olmak üzere 39 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, gözaltına alınan zanlıların FETÖ/PDY örgütü faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilmesi üzerine Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü kadrosundayken görevinden çıkarılan 3 şube müdürü, 7 komiser ve 27 polis memuru ile 1 emekli polis memuru olduğu kaydedildi.

Zanlılardan bir mühendisin de polis memurlarının "sohbet hocası" olduğu ve sorgulamasına İstanbul'da devam edildiği bildirilen açıklamada, adliyeye sevk edilen 38 polisin tutuklandığı aktarıldı.

Zanlıların, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldüğü, operasyonun sürdüğü belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.