9 Ocak 2017 Pazartesi Kar tatili olan illerin listesi

Yarın Okullar tatil mi? Kar yağışı yurdu etkisi altına aldı ve 21 ilde okullar tatil edildi. Peki Yarın 9 Ocak 2017 Pazartesi hangi illerde okullar tatil olacak? Bolu, Nevşehir, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Samsun, Eskişehir, Sivas, Kayseri, İllerin hava durumu ve en güncel gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

9 Ocak 2017 Pazartesi Kar tatili olan illerin listesi
09 Ocak 2017 Pazartesi 05:30

Yurdun büyük bir bölümü beyaz örtü ile kaplandı. Hafta sonunda Marmara Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı, yurdun orta ve kuzey kesimlerinde de etkisini göstermeye başladı. Yüzbinlerce öğrenci ise okullar tatil mi diye merak ediyor. Peki Yarın okullar tatil olacak mı? Erzincan, Bolu, İstanbul, Ankara, Bursa, Karabük, Samsun, Kocaeli'nde eğitime ara verilecek mi? İşte detaylar.

Ankara'da Okullar Tatil Olacak mı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Sivas ve Kayseri'de okullar Tatil mi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


8 Ocak 2016 Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Afyonkarahisar, Diyarbakır çevreleri ile Kütahya ve Denizli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ve kuzeydoğu kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Eskişehir ve Kırıkkale'de okullar Tatil mi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


9 Ocak 2017 Pazartesi Eğitme Ara Verilen İllerimiz

Kar yağışı birçok ilde etkisini göstermeye başladı. Haberimizi takip ederek Eğitime ara verilen illerimizi güncel olarak takip edebilirsiniz. 

ZONGULDAK

Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar bir gün süreyle tatil edilirken, engelli ve hamile kamu personeline de 1 günlük idari izin verildi.
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz Merkez bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarında okullar yarın 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlilerimiz de 1 gün idari izinlilerdir" denildi.

Öte yandan Zonguldak Valisi Ali Kaban da kar tatilini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Vali Kaban'ın paylaşımında, "Zonguldak'a güzel bir kar yağıyor. Beklenen oldu sonunda. Yarın okullar tatil. Keyfini çıkarın" ifadeleri yer aldı.

AMASYA

09/01/2017 Pazartesi günü Amasya merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm resmi/özel okullar ile Halk Egitim merkezlerinde yoğun kar yağışı /buzlanma nedeniyle 1 (Bir) gün eğitim öğretime ara verilmistir.


BURSA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

DÜZCE- AKÇAKOCA

Akçakoca Kaymakamlığından yapılan açıklamada, pazartesi günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akçakoca Hıfzıssıhha kararıyla okullar tatil edildi. Ayrıca, hamile, engelli memurlar idari izinli sayılacak.

İSTANBUL

Vali Vasip Şahin yaptığı açıklamada "İlimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın(pazartesi) 1 gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

KOCAELİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının yol açtığı buzlanma riski nedeniyle, il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (özel rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.
Açıklamada ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da kar yağışı, soğuk ve buzlanma nedeniyle ilçeleri de kapsayacak şekilde okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.
Öte yandan, Tekirdağ Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hamile ve engelli olan devlet memurlarının da 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi

EDİRNE

Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi.

Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

SAMSUN

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada;

''Valimiz Sayın İbrahim Şahin, olumsuz hava şartlarından dolayı 09 Ocak 2017 Pazartesi günü  Samsun İl genelinde tüm okulların tatil edildiğini açıkladı. Valimiz Sayın İbrahim Şahin ayrıca, aynı gün çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını ifade etti.'' denildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir genelinde ve Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.

Nevşehir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki tüm okullar yarın tatil edildi.


YOZGAT

Yozgat'ta da yoğun kar yağışı sebebiyle Yenifakılı ilçe merkezi ve köylerinde de eğitime 1 gün ara verildi. İlçede 5 köy yolu da ulaşıma kapandı.
Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, yoğun kar yağışının sürdüğünü belirerek, 5 köy yolunun kapalı olduğunu, okulların da yarın tatil edildiğini söyledi.

Öte yandan, Kırşehir'de kapalı 82 köy yolundan 47'si ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, geceden itibaren yağan kar ve tipi nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde ulaşıma kapanan 82 köy yolundan 47'sinde ulaşım yeniden sağlandı.

Ekipler, 35 köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarına devam ediyor.

KIRKLARELİ

Kırklareli'de olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.
Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi.

Bu arada Valilikten yapılan yazılı açıklamada da kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim öğretime ara verilecek.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

YALOVA

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

BALIKESİR

Bandırma Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada da olumsuz hava şartlarının devam etmesinin beklenmesi nedeniyle ilçe genelindeki tüm anaokul, ilk ve ortaokullar ile liselerde yarın eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

TOKAT

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğuna işaret etti.

Meteoroloji verilerine göre kar yağışının süreceğini belirten Yazıcı, " İl Hıfzıssıhha Kurulu, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların yarın izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.

AKSARAY

09 Ocak 2017 Pazartesi günü ilimiz merkez ve merkeze bağlı tüm eğitim kurumları ile ilçelerin tamamında  kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de 1 gün idari izinli sayılacaktır.

BOLU

Bolu’da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın için bir gün süreyle tatil edilirken, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de idari izin verildi. İl genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildi. Bolu Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il merkez ve ilçelerde 9 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca 9 Ocak Pazartesi günü engelli ve hamile kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezleri İle Halk Eğitim Merkezleri’de 9 Ocak 2017 günü bir gün tatil edilmiştir" denildi.

SAKARYA

Sakarya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi.Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak pazartesi günü il genelinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararını verdi.

KONYA

Konya merkez ve 7 ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, il genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ve hamileler ile özel kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Ayrıca, Akşehir, Kadınhanı, Tuzlukçu, Seydişehir, Ilgın, Altınekin ve Sarayönü ilçelerinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

MANİSA

Manisa İl Mem'den yapılan açıklamaya göre olumsuz hava koşulları nedeniyle 09 Ocak 2017 pazartesi günü tatil edilen okullar:



ÇORUM

Çorum merkez ilçede kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı 09.01.2017 Pazartesi günü eğitime bir gün ara verilmiştir.

ORDU

Ordu'nun bazı içelerinde yarın eğitime ara verildi. Hangi ilçelerde eğitime ara verildi? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

NİĞDE

 

Kar yağışı ve  buzlanma nedeniyle 9 Ocak 2017 Pazartesi günü 1 gün süreyle okullar Niğde genelinde tatil edilmiştir.

SİNOP

09.01.2017 tarihinde;

1.Erfelek, Saraydüzü, ve Türkeli ilçelerimizde  kar tatili yapılacaktır.

2. Ayancık,Boyabat ve Durağan İlçelerimizde taşımalı öğrencilerimize tatil uygulanacaktır.Durağan Şehit Engin Şahin YBO´ nun tamamı tatil olacaktır.

3.Merkez,Gerze ve Dikmen İlçelerimiz için kar tatili yapılıp yapılmayacağı yarın sabah 07.30´da değerlendirilecektir.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aysun - 8 yıl önce
Umarım tatil olur
Misafir Avatar
Ahmet - 8 yıl önce @Aysun
Düzce de okulda tatil mi ?
Misafir Avatar
Emre - 8 yıl önce @Aysun
Olmadımı??
Avatar
Kadir karabük - 8 yıl önce
Karabük de kar tatilmi
Avatar
Alara karaderr - 8 yıl önce
Vali amca ben karabukun safranbolu ilcesinden sesleniyorum burada cok kar var.Arabalr hep kayiyor.Lutfen okullari tatil edin.......
Avatar
Muhammet ali - 8 yıl önce
Karabukte tasiyom arabalar hep kayıyor her yer kar tatil edin lutfen
Avatar
Ali - 8 yıl önce
Vali bey amca karabuk'un safranbolu ilcesinde cok kar var tatil yap soguk hava okul yollari buz tutmus kaymamak mumkun deil yap bi guzellik
Avatar
Serra - 8 yıl önce
Vali amca lütfen karabükü tatil et lütfen sınavlarımızda bitti yarın tatil olsun lütfen!!!!
Avatar
Serra - 8 yıl önce
Vali amca lütfen karabükü tatil et lütfen sınavlarımızda bitti yarın tatil olsun lütfen!!!!
Avatar
Taha - 8 yıl önce
Neden Ankara Tatil Değil :(