ABD Büyükelçisi Kosnett'dan Gülen açıklaması

ABD'nin Ankara  Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kosnett, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır ile yaptığı toplantıdan önce FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında açıklama yaptı.

ABD Büyükelçisi Kosnett'dan Gülen açıklaması
11 Ocak 2018 Perşembe 12:57

ABD'nin Ankara  Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kosnett  ile TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır bugün görüştü. Topantının gündemini Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve önümüzdeki dönemde parlamentolar düzeyinde atılacak adımlar oluşturdu. 

İkili, Irak, Suriye ve bölgede devam eden gelişmeler  üzerine fikir alışverişinde bulundu. TBMM'nin Türk-Amerikan  ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını söyleyen Kosnett, "Amerikan Büyükelçiliğinde,  biz her gün 24 saat Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için çalışıyoruz."  dedi.

Toplantı öncesinde bir açıklamada bulunan Kosnett, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin sorusu üzerine "Bu devam eden tartışmayı,  önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca yoğun bir şekilde sürdürüyor olacağız" diye konuştu.

Philip Kosnett, Türkiye ve ABD'nin imzaladığı suçluların iadesi  anlaşması çerçevesinde iade konusunun ele alındığını anımsatarak, "Bizim Adalet  Bakanlığımızın ve Türkiye Adalet Bakanlığı'nın, Amerikan tarafının bu konuyu  takip etmesi noktasında gerekli bütün bilgileri aldığından emin olmak için çok  yakın çalıştığını söyleyebilirim." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.