ABD, Rusya ile savaşa mı girecek? İşte açıklama

ABD'nin Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Ruslarla savaşın eşiğinde miyiz?" sorusunu yanıtladı.

ABD, Rusya ile savaşa mı girecek? İşte açıklama
20 Haziran 2017 Salı 09:46

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye'de son duruma ve ABD ile Rusya arasında artan gerilim hakkında açıklama yaptı. Spicer, Suriye’de iki ülke arasındaki iletişim kanalını askıya alması ve Fırat’ın batısına geçen uçakların vurulabileceği açıklamasına, "Suriye rejimi ve diğerleri, DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar" diye cevap verdi. 

Sözcü Spicer, "Ruslarla savaşın eşiğinde miyiz?" sorusunun sorulması üzerine  "Hayır değiliz." diyerek cevap verdi.

Bölgedeki çatışmaların artması durumunda krizin daha da artacağına vurgu yapan sözcü,  "Bu bölgede bulunan unsurlar arasında çatışmaların artması kimseye fayda sağlamaz." dedi. Mecburiyet olması durumunda askeri adımın atılacağını kaydeden sözcü, "Suriye rejimi ve diğerleri, DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar." şeklinde konuştu.

Spicer, Suriye'nin karmaşık bir durumda olduğuna ve sorunların daha da karmaşık hale getirilmemesi gerektiğine işaret ederek, "DEAŞ tüm milletlere karşı bir tehdit teşkil ediyor ve bunun için ortaklarımızla beraber çalışmalıyız. Bundan dolayı Ruslarla iletişimi açık tutmaya çalışacağız." dedi.


Etiketler; #ABD #rusya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.