ABD Türkiye'ye Destek Vereceğini Duyurdu

ABD Türkiye'ye Destek Vereceğini Duyurdu

ABD Türkiye'ye Destek Vereceğini Duyurdu
Admin
Admin
04 Şubat 2020 Salı 14:26

ABD Türkiye'ye Destek Vereceğini Duyurdu

İdlib'de rejim güçleri vasıtası ile ile Türk askerlerine gerçekleştirilen saldırı ardından 7 askerimiz ve 1 sivil şehit düşmüştü.

Milli Savunma Bakanı Akar da karşılık olarak 54 rejim hedefinin ateş altında alındığını ve  76 rejim mensubu askerin etkisini yok edecek hale getirildiğini duyurdu .

ABD, İdlib'de şehit olan Türk askerleri için taziye yaparken , Türkiye'nin saldırılara verdiği meşru karşılığı desteklediğini duyurdu. Taziye mesajları gecikmedi

"ABD, YERSİZ VE ACIMASIZ YAPILAN SALDIRILARI KINIYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı nda çalışmakta olan Ortagus, Suriye rejiminin gerçekleşmiş saldırı  ardından İdlib'de şehit düşen Türk askerleri ve bölgedeki durumları açıklayarak yaptığı yazılı bildiride, "ABD, Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'ın İdlib vatandaşın dönük sürekli, gereksiz ve vicansız saldırılarını kınıyor." diyerek açıklama yaptı .

"İdlib'de yaşanan olaylar ve buna bağlı gerginliğin azaltılmasına yönelik bulunan " Türk askerinin de hayatını kaybettiğini açıklayan , şunları aktarıldı : "Bu tür eylemlerin önünde NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında kalıyor ve hayatını kaybeden askerliye için Türk hükümetine taziyelerimizi yolluyoruz . Türkiye'nin meşru kendini savunma eylemlerini tamamıyla destekliyoruz. Bu konu ya dair Türk hükümeti ile görüş alışverişi gerçekleştiriyoruz ."

HEMEN ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Ateşkes çağrısı Rusya, İran, Hizbullah ve Esad rejiminin "istikrar bozucu" saldırılarında Oluşması  ateşkesin yeralması ve Suriye'nin kuzeyinde yurdundan edilen yüz binlerce göçmenlerin güvenli bir şekilde geri dönüşünü engellediğini dile getiren o konuşmada , "Acil bir ateşkes" ve insani yardım kuruluşlarına ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tam erişim verilmesi çağrısı oldu.

Farklı olsn , bu görüşmede "ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, 2254 nolu kararının bütün ülkelerde İdlib dahil olmak şartı ile ateşkesin başlaması dahil, tüm gerekliliklerini yerine getirene kadar Esad rejiminin uluslararası topluma yeniden entegrasyonunu engellemek için ABD elinden geleni gerçekleştirecektir." mesajı verildi.

İngiltere’nin Orta Doğu’dan görevli Devlet Bakanı , Esad rejimin Türk askerlerini şehit ettiği kalleş saldırıya tepki si çok büyüktü.

Başkan , sosyal medya hesabı olan twiterden ilk olarak açıklamalarda bulundu o açıklamada, "Esad rejiminin İdlib’deki hain kalleş saldırıları ve Suriyeli siviller ile Türk askerlerinin kabul görülmeyen can kayıplarını şiddetle kınıyorum." ifadelerinde bulundu .

Suriye ve destekçisi Rusya’dan ateşkese uymalarını istedi  yükselen  tansiyonu düşürecek acil adımlarıda bir an  önce atmalarını istedi.

İdlib'de rejim güçleri tarafından Türk askerlerine yapılan saldırısı ardından 7 askerimiz ve 1 sivil de  şehit dilmişti.

Milli Savunma Bakanı Akar da karşılık 54 rejim hedefinin ateş altında tutulduğunu  ve  76 rejim mensubu askerin etkisiz hale getirildiğini dile getirdi.

ABD'den Türkiye'ye başsağlığı ve destek mesajı geldi., İdlib'de hayatını kaybeden Türk askerleri için taziyede bulunurken, Türkiye'nin saldırılara verdiği meşru karşılığı desteklediğini bildirdi.

"ABD, YERSİZ VE ACIMASIZ SALDIRILARI KINIYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Suriye rejiminin açtığı ateş sonucu İdlib'de şehit olan Türk askerleri ve bölgedeki gelişmelere ilişkin yaptığı yazılı bildiride , "ABD, Esad rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'ın İdlib halkına dönük devamlı , yersiz ve vicdansız saldırılarını kınıyor." şeklinde konuştu .

bu olaylar "İdlib'de gerginliğin azaltılması için bulunan" Türk askerinin de hayatını kaybettiğine işaret eden paylaşımlar da şu konularadeğindi, şunlar kaydedildi: "Bu tür eylemlerin karşısında NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyoruz ve hayatını kaybeden türk askerleri  için Türk hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Türkiye'nin meşru kendini savunma eylemlerini tamamen destekliyoruz. Bu konu için Türk hükümeti ile görüş alışverişinde bulunuyoruz."

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI YAPILDI

  Acil Ateşkes çağrısı Rusya, İran, Hizbullah ve Esad rejiminin "istikrar bozucu" eylemlerinin Suriye'de ateşkesin bulundurulması ve Suriye'nin kuzeyinde yerinden yurdundan  edilen yüz binlerce Suriyelinin güvenli bir şekilde geri dönüşünü engellediğine değinen açıklamada, "Acil bir ateşkes" ve insani yardım kuruluşlarına ihtiyaç sahiplerine ulaşması için tam erişim verilmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamalarda , ayrıca "ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, 2254 sayılı hükmün bütün ülkede İdlib de dahil ulunmak üzere ateşkesin gerçekleşmesi adına , tüm gerekliliklerini yerine getirene kadar Esad rejiminin uluslararası millete yeniden entegrasyonunun önüne geçebilmek için ABD elinden geleni yapacaktır." mesajı verildi.

İNGİLTERE SALDIRIYI KINAMIŞTI

İngiltere’nin Orta Doğu’da görevli olan büyük bakanı Murrison, Esad rejimin Türk askerlerini şehit ettiği saldırıyı kınadı.

, Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Esad rejiminin İdlib’deki saldırılarını ve Suriyeli siviller ile Türk askerlerinin kabul edilemez can kayıplarını kınıyorum." ifadelerini kullandı., ayrıca Suriye ve destekçisi Rusya’dan ateşkese uymalarını ve tansiyonu düşürecek acil adımlar atmalarını da istedi.


Kaynak: Kamu Saati Özel

Etiketler; #ABD
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.