ABD'ye şok Gülen belgesi: Adil Öksüz, Clinton'a...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) imamı Adil Öksüz'ün ABD Başkan adaylarından Hillary Clinton ile ilgili şok eden detay ortaya çıktı. FETÖ'nün imamı Adil Öksüz'ün 2014 yılında Clinton'a bağışta bulunduğu belirlendi.

ABD'ye şok Gülen belgesi: Adil Öksüz, Clinton'a...
24 Ağustos 2016 Çarşamba 10:13

FETÖ'nün imamı Adil Öksüz'ün ABD Başkan adaylarından Hillary Clinton’ın kampanyasına bağış yaptığı ortaya çıktı. 15 darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde yakalanmasından sonra serbest bırakılan FETÖ'nün imamı olan İlahiyat Profesörü  Adil Öksüz kurucusu olduğu Harmony Enterprises LLC adındaki şirketten Ready for Hillary PAC adındaki kampanyaya 5 bin dolar bağışladığı belirlendi.

Adil Öksüz'den 5 bin dolar bağış

USAToday'den Robert Singer'ın yaptığı habere göre, Harmony Enterprises LLC adlı şirketten ABD Başkan adaylarından Hillary Clinton'a destek verilmesi için başlatılan Ready for Hillary PAC adlı kampanyaya 27 Haziran 2014 yılında 5 bin dolar bağışladığı belirlendi. New Jersey veri tabanındaki bilgilere göre bu şirketin kurucusu FETÖ'nün imamı olarak bilinen İlahiyat Profesörü  Adil Öksüz.



Şirket telefonlar servis dışı

Resmi listelerde bulunan şirket telefonlarına ise servis dışı bırakılması nedeniyle ulaşılamadığı ortaya çıktı.

Bağış yapan Türk-Amerikalı şirketler ortada yok

ABD'li vatandaşlar bağışta bulunamasalar bile yabancı çalışanların eliyle bağışta bulunulan kampanya verilerine göre Adil Öksüz'ün sahibi olduğu şirketle aynı gün bir düzine Türk-Amerikalı Ready PAC'e 62 bin dolar bağışta bulundu. Bağışta bulunan şirketlerin bir kısmı ya hiç kurulmadı ya da daha sonra kapandı. Bazı bağışçıların ise Clinton'ın başkanlık kampanyasına ya da Clinton Küresel Girişimi'ne bağış yaptıkları ortaya çıktı.

Adil Öksüz'ün kayınbiraderide bağışta bulundu

Adil Öksüz'ün kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım'ın Under 70 Auto Sales adlı, Harmony Enterprises LLC ile aynı adrese sahip başka bir şirket üzerinden de aynı gün Ready PAC'e 7 bin 500 dolar bağışta bulunduğu tespit edildi. İki şirketin de adresi görünen yer aslında bir araç otoparkı. Söz konusu otoparkın da bağışlar yapılmadan önce yine Abdülhadi Yıldırım tarafından 510 bin dolara satıldığı belirlendi.


Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Himmet paralarının nereye gittiğinin belgeleri