Abdullah Gül'den Baykal ve Elitaş'a cevap

Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a cevap verdi.

Abdullah Gül'den Baykal ve Elitaş'a cevap
05 Mayıs 2017 Cuma 14:59

Cuma namazını kılmak için saat 13.00 sıralarında Esenyurt’taki Serhan Tirit Merkez Camii’ne gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yoğun ilgi ile karşılaştı. Namazın ardından açıklamalarda bulunan Gül, "Eğer çıkar ise bu ciddi bir tablodur. Sayın Gül Cumhurbaşkanı adayı olmayı, bu söylediğim siyasi bağlantıları dikkate alarak, bu 49'u rencide etmeyecek bir anlayış içinde aday olarak çıkma eğilimini sergilerse bu değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Abdullah Gül ismi geçerse ben ciddiye alırım. Çok gecikmemesi lazım. Süreç başlayacak çünkü' diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a cevap verdi.

Gül, Baykal'a yönelik "Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri… 367 meselelerinin neden ortala çıktığını biliyorum. Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmama gerektiğini söyleyecek kadar ileri gittiler." dedi.

Gül, Elitaş'ın spekülasyonları durdur çağrısı içinse "Uzun bir süredir baz siteler sosyal medyada başta beni konu edip ağza alınmayacak sözler edep dışı sözler yazıldı. AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları içeride ve dışarıda çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında küfüre varan söylemler, edep dışı davranışlar içerisinde bulundular. Bunların nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor. Üzüntü ile karşılıyorum." diye konuştu.

Aday olması ile ilgili tartışılan konuya ise Gül, şöyle açıklama yaptı:

"7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım. Aktif siyaseti bıraktığımı  da açıkladım.

Bütün birikimimi, bilgimi yeri geldiğinde paylaşma sorumluluğum var."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.