Abdullah Gül'den Cumhuriyet Gazetesi açıklaması geldi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında Cumhuriyet gazetesine ilişkin dava için önemli bir açıklamada bulundu.

Abdullah Gül'den Cumhuriyet Gazetesi açıklaması geldi
28 Temmuz 2017 Cuma 15:06

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Sarıyer Çamlıtepe Merkez Camii'nde kıldı. Cuma namazının ardından dışarı çıkan Gül, Mescid-i Aksa'da İsrail'in Müslümanlara yönelik son dönemde uyguladığı güvenlik politikaları sonrasında yaşanan olaylar ve Cumhuriyet gazetesi davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin gelen soruya Gül, "Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz  mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye'de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum." diyerek cevap verdi.

Ayrıca Filistinlere yönelik yapılanların büyük zulüm olduğunu belirten Gül, "Filistin'in işgalinin 50'nci yıl dönümünde bu olayların olması, birçok İslam ülkesindeki iç savaşlar da sanki bir fırsat vermiş gibi özellikle son dönemde Mescid-i Aksa'ya karşı uygulanan politikalar asla kabul edilemez. Bunları İslam dünyası ve Birleşmiş Milletler dahil kınadılar. İsrail'in biraz geri adım atması tabi iyi ama işgali devam ediyor olması bütün acıları Müslümanların kalbinde hep hissettiriyor. Ümit ederim ki bugün cuma namazında olay olmaz ve herkes ibadetini huzur içinde yapmış olur" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.