Aile Hekimleri ile ilgili tasarı TBMM'den geçti!

TBMM'de yapılan "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı" diğer adıyla torba yasa görüşmelerinde aile hekimleri için nöbet zorunluluğu ortadan kaldırıldı.

Aile Hekimleri ile ilgili tasarı TBMM'den geçti!
19 Ağustos 2016 Cuma 09:29

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasada 80 madde kabul edildi. Meclis'te görüşmelerin tamamlandığı "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı" ile aile hekimlerini ilgilendiren kararda meclisten geçti.

Nöbet mecburiyeti kaldırıldı

TBMM'den geçen tasarıya göre aile hekimlerinin asgari 8 saat nöbet mecburiyeti kaldırılacak. Aile hekimlerine ve aile sağlığı elemanlarına, belirtilen yerlerde haftalık çalışma süresi ve mesai saatleri dışında nöbet verilmesi kararlaştırıldı.

Bütün aşamalar denetlenebilecek

Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun çerçevesinde, idare, yüklenicinin sözleşme kapsamına giren faaliyetlerini bütün aşamalarda denetleyebileceği gibi denetletebilecek.

22 bin personel istihdamına olanak verilecek

Tasarıyla Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı KHK'larda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli personelden kadroya geçenler sebebiyle iptal edilmiş sayılan 10 bin 827 pozisyonun yeniden kullanımına ve bu suretle eleman temininde güçlük çekilen yerlerde toplam 22 bine kadar personelin istihdamına imkan getiriliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.