AK Parti'de büyük revizyon, Davutoğlu ile gidecek isimler

Hafta içerisinde gerçekleşen MYK sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti olağanüstü kongresinin yapılacağını ve kendisinin kongrede aday olmayacağını açıkladı. 22 Mayısta gerçekleşecek olan kongre sonrasında Davutoğlu ile birlikte birçok önemli isminde gideceği konuşuluyor.

AK Parti'de büyük revizyon, Davutoğlu ile gidecek isimler
07 Mayıs 2016 Cumartesi 09:18

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'taki AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde aday olmayacağını açıklaması sonrasında yeni başbakanın ve genel başkanın kim olacağı merak konusu olmaya başladı. Kulislerde konuşulanlara göre yalnızca genel başkanın değil, partinin yetkili kurullarında, hükümette ve AK Parti'nin Meclis Grubu'nda da değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Şüphesiz değişimin ilk ayağı Genel Başkanlık olacak. 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu aday olmayacağını açıklamıştı. Bir diğer değişimin ise AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'na yakın olan isimlerde yapılması bekleniyor.  AK Parti'nin yetkili kurumlarında değişikliğe kesin gözle bakılırken, bazı Bakanlarında gideceği kulislerde konuşuluyor.

AK Parti'de yeni genel başkan seçimi sonrasında, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem Etik Kurulu'nda da değişim olacak.

Kabinede bazı isimler gidecek

Bakanlar kurulunda ise önemli isimlerin gideceği belirtiliyor. Kabinede bulunan Başbakan Yardımcısı Lutfi Elvan'ın, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kabine dışında kalması bekleniyor. 

İl ve İlçe başkanlarının ataması kararında MKYK'da imza vermeyen Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Öztürk'ün yeni dönemde olmayacağı ifade edilirken, meclis içerisinde de büyük revizyona gidileceği konuşuluyor. Yeni kurulacak hükümet güven oyu aldıktan sonra komisyon başkanları, grup başkan vekillerinde büyük revizyona gidilecek.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Kim Olacak?

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.