AK Partili Hayatı Yazıcı'dan Kılıçdaroğlu'da darbe cevabı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "20 Temmuz'da bir darbe yaptılar" sözlerine sert cevap verdi.

AK Partili Hayatı Yazıcı'dan Kılıçdaroğlu'da darbe cevabı
21 Haziran 2017 Çarşamba 14:55

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ve  "20 Temmuz'da bir darbe yaptılar" sözlerine değindi. 

Yazıcı, "Bu son derece sorumsuz ve aymazca bir davranıştır. Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararıyla alakalı, önem verdiğimiz adalet kavramını bir slogan haline getirerek sürdürdüğü eylemi, onun deyişiyle, kontrolsüz bir eylem biçimidir" diye konuştu. 

Vatandaşların toplantı, gösteri ve yürüyüş haklarının bulunduğunu ama bu yöntemleri kullanmak suretiyle, haksızlığa uğradıklarını ileri sürdükleri bir sonucu elde etmeleri, dönüştürmeleri hukuk devletinin benimseyeceği bir davranış biçimi olmadığına değinen Yazıcı, mahkemelerin bağımsız olduklarını ve kararlarını özgürce verdiklerini söyledi. Ayrıca Yazıcı, mahkeme kararlarının tartışılabileceğini dile getirerek bir milletvekiline isnat edilen suç dolayısıyla yargılama sonucu mahkemenin verdiği 25 yıl hapis ve tutuklama kararı üzerinden bu eylemin gerçekleştiğini hatırlatmasında bulundu.  

Yazıcı,"İsnat edilen eylemin kanundaki yaptırımı müebbet hapis. Mahkeme yargılıyor, hafifletici nedenleri buluyor, 25 yıla indiriyor. 25 yıla hüküm giymiş olan bir kişiyle alakalı mahkemenin tutuklama şeklinde önlem almasını da anlayabilmeliyiz. Yürüyüşü, hak elde etmenin bir yöntemi olarak uzun süreli sürdürmenin iyi niyetli bir davranış olduğu kanısında değilim" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "20 Temmuz'da bir darbe yaptılar" iddiasına yönelikse şunları söyledi:

"15 Temmuz, o ağır darbe teşebbüsünü, 'kontrollü darbe' demek suretiyle, bu alçak darbeyi hafifletmeye, onun failleriyle başkalarını bağlantılı hale getirmeye çalışıyor. Bu çok absürt bir şey.

Bu son derece sorumsuz ve aymazca bir davranıştır. Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararıyla alakalı, önem verdiğimiz adalet kavramını bir slogan haline getirerek sürdürdüğü eylemi, onun deyişiyle kontrolsüz bir eylem biçimidir.

Bu da Türk siyasetine ve milletin beklediği kamu düzeninin daha da tahkim edilmesi hedeflerine zarar veriyor. Umuyorum ki, Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir camia, bu camia, bu konuları gözden geçirir, empati yapar." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.