Almanya'dan şok açıklama: Türkler için bu tür bir oylama yaptırmam

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, Almanya'da yaşanan Türklere 'idam cezası' ile ilgili referandum düzenlenmesi durumunda oy kullanamayacaklarını söyledi.

Almanya'dan şok açıklama: Türkler için bu tür bir oylama yaptırmam
05 Mayıs 2017 Cuma 09:49

Almanya'da yaşayan Türklerin oy kullanmasına yönelik SPD Başbakan Adayı Schulz, skandal bir açıklamada bulundu.

15 Temmuz darbe gecesindeki sanıklar için istenen idam cezası ile ilgili Schulz, "Türk hükümeti idam cezasını yeniden uygulamak için gerçekten bir referandum düzenlerse, şunu açıkça söylemek gerekiyor: Almanya'da yaşayan Türkler için bu tür bir oylama düzenlenemez" dedi.

Almanya'nın kırmızı çizgisi idam olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile aynı görüşte olduğunu dile getiren Schulz, "Değerlerimize ve anayasamıza aykırı bir konuda Almanya'da oylama yapılmasına izin veremeyiz" ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.