Altın çok kazandıracak! Gram altın 1.500 lirayı, dolar 25 lirayı görecek

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son günlerde yükselişe geçen altın fiyatlarıyla ilgili çok konuşulacak tahminlerde bulundu. Altının yükselişi sürecek mi, bu fiyatlardan altın alınır mı satılır mı? Altın almak için biraz daha beklemeli miyiz? Gram altın kaç lira olacak?.. İşte tüm bu sorulara cevap veren İslam Memiş'ten altın alacakların kulağına küpe olacak uyarılar geldi...

Altın çok kazandıracak! Gram altın 1.500 lirayı, dolar 25 lirayı görecek
Kamusaati
Kamusaati
10 Nisan 2023 Pazartesi 23:18

Son günlerde gram altın fiyatları adeta uçuşa geçti. Gram altın, ons altındaki yükselişle birlikte rekor üstüne rekor kırarak 1255 lirayı gördü ve tüm zamanların tarihi rekorunu kırdı. Ekranlarda 1255 TL'yi gören gram altın, Kapalıçarşı başta olmak üzere serbest piyasada ise 1282 lirayı gördü. Yatırımcılar bu fiyatlardan altın alınıp alınmayacağını, ellerindeki altını bu fiyattan satarlarsa daha düşükten alıp alamayacaklarını araştırmaya başladı. Altında önümüzdeki hafta biraz düşüş yaşanacağını belirten altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Yatırımcı, önümüzdeki hafta gerçekleşebilecek düşüşleri değerlendirmeli" deyip altının çıkacağı yeni rakamları açıkladı. 

Altın fiyatları özellikle ABD merkezli yaşananların ardından yükselişe geçerken, önümüzdeki günlerde altın yatırımcısını neler bekliyor?Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını hem uyardı hem de önümüzdeki günlerde gram altının ulaşacağı fiyatlarla ilgili bomba öngörülerde bulundu. İşte İslam Memiş'in altın tahminleri... 

Önümüzdeki günlerde fiyatlar düşecek...

- Sürpriz bir yükseliş değil. Geçen yıl çok baskılanmıştı altın fiyatları. Gram altın da yılın ilk çeyreğinde 171 lira değer kazandı. 1114 lira seviyesinde yıla başladı. 1295 lira seviyesine kadar yükseldi. Tekrar bir gerileme var. Önümüzdeki günlerde kısa vadeli bir geri çekilme bekliyoruz. Ama tekrar yükseliş trendi var.

Belirsizlikler yükselişi tetikliyor

Bu yükselişlerin sebebi belirsizlik, küresele ekonomilerin biraz bozulma aşamasında olması, banka iflasları. Bunlar hep tetikliyor. Bir de Amerika Merkez Bankası (Fed'in) geri çekilme olayı var. Yani bu faiz artırımlarını bitirecek yavaş yavaş. Faizlerin yükselmeyecek olması altın fiyatlarını pozitif yönde destekliyor.

Haziran'dan sonra 1400-1500 lirayı...

- İki türlü yatırımcı var. Elinde altın bulunduranlar ve altın almamış olanlar. Elinde altın bulunduran vatandaşlar için diyoruz ki bozdurmak için acele etmeyin. Çünkü Haziran'dan sonra yeni yükselişler bekliyoruz. Özellikle 1400 hatta 1500 lira seviyesi üzerinde ataklar gerçekleşebilir.

olar Haziran'da 24-25 lirayı görebilir

- Çünkü altının ons fiyatı için 2350 dolar seviyesi bekliyoruz. Dolar güçlenmeye devam ediyor. Haziran'dan sonra muhtemelen 24-25 aralığı gündeme gelebilir. Haliyle gram altında da yeni rekorlar yolda.

- Ancak bugüne kadar almayı ihmal etmiş, eline yeni TL geçmiş olan yatırımcı varsa işte düğün yapacaktır, altın borcu vardır. Birkaç gün içerisinde kısa vadeli bir düşüş öngörüyorum.

Gram altın 1400 lirayı gördükten sonra önü açık

- Ons altında 1960 dolar seviyesinde bir gerileme mümkün olabilir. Bu da yılın son alım fırsatları. Çünkü tekrar hızlı bir yükseliş bizi bekliyor önümüzdeki aylarda. Orta ve uzun vadeli bir yatırımcı olmak gerekiyor. Bu düşüleri bir fırsat görmek gerek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.