Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde büyük FETÖ operasyonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde ''Bylock'' kullandığı tespit edilen 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde büyük FETÖ operasyonu
24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:05

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ soruşturması kapsamında "ByLock" kullandığı tespit edilen 60'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi, 19'u ilçe belediyelerinde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerden bir kısmının daha önce kurumlarından ihraç edildikleri öğrenildi.

AYNI SAATLERDE 42 İLDE FETÖ OPERASYONU

Aynı saatlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik  yürütülen soruşturmada, örgütün “Gaybubet” evlerinde kalıp toplantılara katıldıkları anlaşılan şüphelilerin yakalanması için 42 ilde 175 adrese baskın düzenlendi.Hakkkında gözaltı kararı olan 144 mahrem imamdan 20 si yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet MüdürlüğüTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekipleri daha önce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan FETÖ üyelerinin itirafları üzerine bir çalışma başlattı. Araştırmalarda, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) yapılanmasına yönelik bazı bulgulara ulaşıldı. Soruşturma derinleştirilince, örgütün bazı kripto isimlerine ulaşıldı. TSK’daki  FETÖ üyeleri ile iletişim halinde olan ve örgütün “abi” diye adlandırdığı şüphelilerin  örgütün “Mahrem” yapısı içerisinde bulunduğu ve daha önce deşifre edilmemiş kişiler olduğu ortaya çıktı. “Gaybubet Evi” adı verilen gizli evlerde kalan şüpheliler arasında, profesör, avukat, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensupları, asker ve öğretmenler olduğu belirlendi. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün de destek verdiği çalışmada, çoğu Bylock kullanıcısı 144 şüphelinin ismine ulaşıldı.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından,  FETÖ’nün TSK yapılanmasının çökertilmesi için operasyon kararı alındı.  TEM birimleri 42 ilde 175 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.  Baskınlarda haklarına arama kararı bulunan şüphelilerden 20 si gözaltına alındı. 124 supheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği belirtildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.