Ankara'da 16 askeri hakim ve savcı tutuklandı

Ankara'da FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan 21 askeri hakim ve savcıdan 16'sı tutuklandı.

Ankara'da 16 askeri hakim ve savcı tutuklandı
30 Ağustos 2016 Salı 08:37

Ankara'da 16 askeri hakim ve savcı tutuklandı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, FETÖ ile ilişkisi bulunanlara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda gözaltına alınan 21 askeri hakim ve savcıdan 16'sı tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında 21 askeri hakim ve savcı gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan askeri hakim ve savcılar adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Sulh ceza hakimliğince sorgulanan 21 askeri hakim ve savcıdan 16'sı tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne götürüldü. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.