Ankara'da ihale oyunu: Kamuyu 64 milyon lira zarara uğrattı...

Ankara Büyükşehir’de ‘şeffaf ihale’ oyunu sahneleniyor. Asfalt ihalesi açık yerine davet usulü ile yapıldı. Belediye kendi kendine kazık attı. Kamu ise 64 milyon zarara uğratıldı. Mansur Yavaş, ihalelerin açık ihale usulüyle yapılması gerektiğini belirterek, “Zaten eğer bu ihale birine verilmek istenseydi, baştan açık ihale yapılmazdı değil mi?” demişti.

Ankara'da ihale oyunu: Kamuyu 64 milyon lira zarara uğrattı...
Kamusaati
Kamusaati
11 Temmuz 2021 Pazar 12:53

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ihalelerde işine nasıl geliyorsa öyle hareket ediyor. İstediği ihaleyi açık yapıyor istemediğini de kontrolden kaçırmak için davet usulünü tercih ediyor. Sözde 'şeffaf ihale'yi ilke edindiklerini söyleyen Yavaş, asfalt ihalesini kapalı kapılar artından yaptı.

KAMUYU 64 MİLYON LİRA ZARAR ETTİREN İHALE

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt ihalelerinde usulsüzlük iddialarının arkası kesilmiyor. Asfalt ihalelerini açık ihale bypass edildi. Ancak zorunlu hallerde yapılmasını öngören ihale yasasının 21/b maddesi kullanıldı. Davet usulü ile ihale oyunu oynandı. Kamu 64 milyon lira zarar ettiği öğrenildi.

İKİNCİ İHALEDE DÜŞÜK FİYAT

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı; 29 Haziran 2021 tarihinde asfalt ihalesi açtı. Şartnamede; 374 milyon 47 bin 349 TL yaklaşık değer ve 255 milyon 79 bin 677 TL sınır değer verildi. İhale davet usulü ile yapıldı. İhaleyi; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi BELKO Ankara Kömür ve Asfalt İşletmeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi 260 milyon 312 bin 216 TL'lik teklifle kazandı.

Kaynak Sabah


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.