Ankara-İzmir tren güzergahında acele kamulaştırma kararı

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında, bazı taşınmazların acele kamulaştırılması için karar bugünkü 8 Mart 2016 ve 29647 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara-İzmir tren güzergahında acele kamulaştırma kararı
08 Mart 2016 Salı 12:49

Bugünkü 8 Mart 2016 ve 29647 sayılı Resmi Gazete'de, "Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Kararı" yayımlandı.

Devam eden bazı projelerin güzergahlarında bulunan taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında Afyonkarahisar-Uşak (Banaz) arası ve Afyonkarahisar direkt geçişi ile Uşak (Banaz) - Eşme arasında bulunan taşınmazların TCDD Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Ayrıca, Zonguldak-Ereğli İçme Suyu Projesi çerçevesindeki isale hattının yapımı amacıyla da güzergahtaki kimi taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.