Askeri okullar kapatıldı!

Resmi gazetede yayımlanan askeri okulların kapatılmasına ilişkin kararnameye göre askeri okullar kapatıldı ve Milli Savunma Üniversitesi açıldı.

Askeri okullar kapatıldı!
31 Temmuz 2016 Pazar 10:02

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalarda askeri okulların kapatılacağını söylemişti. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'da askeri okulların kapatılmasına ilişkin kararname ile kapatılma kararı yürürlüğe girdi.

669 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararnameye göre Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Kurmay subay yetirştirmek için açılan Milli Savunma Üniversitesi, lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve havaharp okullarından, astsubay meslek yüksek okullarından oluşacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökce - 8 yıl önce
Mulakatlari kazanan çocuklar Nerede okuyacak
Avatar
Gokce - 8 yıl önce
Izmir'de oturuyoruz ve Maltepe'de kapandi.