Atilla Taş ve 11 şüpheli yeniden cezaevinde

Şarkıcı Atilla Taş ile 11 gazeteci darbeye teşebbüsten tutuklandı. Şüpheli gazeteci Ali Akkuş ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Atilla Taş ve 11 şüpheli yeniden cezaevinde
15 Nisan 2017 Cumartesi 18:46

Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verildikten sonra 'darbe girişimi' soruşturmasında gözaltına alınan 12 şüpheli, tutuklandı.

Aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 13 şüpheli, akşam saatlerinde, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Çağlayan'daki Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç ve Yetkin Yıldız'ın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından yeniden tutuklanmasına hükmetti.

Şüphelilerden Ali Akkuş, 17-25 Aralık'tan sonra Zaman gazetesi yönetimiyle ters düştüğü göze alınarak şartlı tahliye edildi. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Akkuş, haftada bir kez polis merkezine giderek imza atacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.