Avrasya Tüneli bugün açılıyor

Türkiye’nin dev projesi Avrasya Tüneli bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla açılıyor.

Avrasya Tüneli bugün açılıyor
20 Aralık 2016 Salı 14:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını gerçekleştireceği Avrasya Tüneli'nin açılışı için start verildi. İstanbul trafiğine çözüm olması beklenen tünel, Göztepe- Kazlıçeşme arasını 15 dakikaya indirecek.

Avrasya Tüneli, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Marmaray’dan sonra İstanbul’da iki kıtayı 5’inci kez birleştiren proje olacak. 

1.2 milyar dolara mal olan tünelden sadece otomobil ve minibüsler geçiş yapacak. 5.2 kilometrelik tünelin hem Avrupa hem de Asya Yakası’nda toplam 8 gişe bulunacak.

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor.  Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. 

Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak.

Avrasya Tüneli için bugün İstanbul'da bayrağını alan tören alanına gitti. Sabah saatlerinden beri tören alanında büyük yoğunluk yaşandı. Tören alanı oldukça kalabalık durumda. Avrasya Tüneli yarından itibaren kullanıma da açılacak. 

Kıtaları birleştiren proje Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Terör bir kez daha yüzünü gösterdi. Şüphesiz bu suikast ilişkilerimizi bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur. Güçleri yetmeyecek, Türkiye dostluklarını artırma, düşmanlıklarını azaltmaya Cumhurbaşkanımız riyasetinde çalışmaya devam edecek. Bölgedeki istikrarsızlığın giderilmesi için kararlıyız ve ilerliyoruz" dedi.

"NE YAPARLARSA YAPSINLAR KARDEŞLİĞİMİZE ZARAR VEREMEYECEKLER"

İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak için yola çıktık diyen Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

"Hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik. Her bir proje ve hizmet bu toprakların hakkı ve emeği olan aziz milletimiz içindir. Türkiye'nin büyüme azmini Allah'ın izniyle hiçbir şer güç durduramayacak. Türkiye'yi hiçbir beşeri güç dize getiremeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar Anadolu topraklarındaki bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Biriz, kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz. Bugün ecdadımızın şahına yakışır bir proje ile İstanbulluların huzurundayız. Fatih İstanbul'u fethederken gemileri karadan yürüttü. Onun torunları Erdoğan ve arkadaşları arabaları denizlerin altından götürüyor. 100 dakikalık mesafeyi Yenikapı'dan göztepe'ye 15 dakikada geçeceğiz. İşte hizmet ve medeniyet bu.

150 yıllık hayal olan Avrasya Tüneli'nin açılışında konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, Türk insanı olarak bizim memnuniyetimiz ecdadın hayalini gerçekleştirmek için Marmaray yetmez yanına ikinci gerekir dediniz. Bu anlamda talimat verdiniz, yol gösterdiniz, destek verdiniz size müteşekkiriz" dedi.

Ayrıntılar gelmeye devam ediyor...









Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.