Avrasya Tüneli'ne ABD'den ödül

Avrasya Tüneli, ABD New York'ta düzenlenen ödül töreninde köprü ve tünel kategorisinde dünya çapında en iyi proje seçildi. Ödülü, ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu aldı.

Avrasya Tüneli'ne ABD'den ödül
16 Ekim 2016 Pazar 20:15

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla ilk defa geçilen Avrasya Tüneli, ABD'nin New York kentinde dünya çapında en iyi tünel projesi ödülünü aldı. ABD'de 1874 yılından beri yayımlanan dergi tarafından dünya çapında en iyi projelerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte ödülü ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu aldı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından Kazlıçeşme-Göztepe hattında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen Avrasya Tüneli, bu sene tünel ve köprüler kategorisinde dünya çapında yılın en projesi seçildi. New York'ta düzenlenen ödül törenine projenin yatırımcıları Yapı Merkezi ve SK E&C yetkililerinin yanı sıra projeye katkıda bulunan ve alanında lider uluslararası teknik danışmanlar katıldı.

Törende Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu, ATAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, ATAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Seok Jae Seo ve ATAŞ Yönetim Kurulu üyeleri katılırken, ödülü ATAŞ Yöentim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu aldı. Ödülü alan Arıoğlu, Avrasya Tüneli'nin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.